Uitvoerend producent Lords of the Fallen 2 vertrokken | Gamer.nl

Uitvoerend producent Lords of the Fallen 2 vertrokken | Gamer.nl

De uitvoerend producent voor het aankomende vervolg op Lords of the Fallen, Tomasz Gop, is niet meer betrokken bij de ontwikkeling. De game zelf verandert van koers.

Volgens CI Games hebben de studio en de producent een andere visie voor de serie. "We willen een breder publiek voor deze game en daarom bouwen we aan een rijker verhaal. We weten dat deze aspecten beter hadden gekund in de eerste game, dus het verhaal is een belangrijk element van het vervolg, samen met een robuust vechtsysteem. We willen iets nieuws naar het rpg-genre brengen."

De volle productie van de titel begint later dit jaar. Je Lebow (Guild Wars, Forgotten Realms) schrijft het verhaal en Paul Robinson (Killzone 2, Full Spectrum Warrior) is de creative director. 

Gop laat in een e-mail aan Eurogamer weten dat hij het beste wilde voor Lords of the Fallen, maar "iemand anders gaat het project nu leiden en we zullen zien of hij er een groter succes van maakt dan mij lukte." Wat Gop betreft gebruikt CI Games het werk dat hij tot nu toe heeft verricht. Het gaat hierbij niet om gameplay, maar om "relatief geavanceerde concepten".  Gop is nog in dienst van CI Games, maar krijgt nu de ruimte om naar nieuw werk te zoeken.

De eerste Lords of the Fallen was een samenwerking tu en studio's CI Games en Deck13. Laatstgenoemde werkt ook aan een nieuwe game, waar meer informatie over wordt gegeven tijdens Gamescom begin augustus.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou