Het wordt over het algemeen verwacht dat Microsoft eind 2013 met een opvolger voor de Xbox 360 komt. Volgens diverse bronnen heeft het bedrijf de releasedatum intern vastgesteld op september 2013.

Problemen met de productie van de Xbox 720-processor kunnen het volgens SemiAccurate erg lastig maken om die beoogde datum te halen. Bij de productie van microchips gaan doorgaans veel exemplaren kapot, zeker bij de productie van nieuwe chips. Dit wordt verbeterd naarmate een fabriek het productieproces optimaliseert. De opbrengst uit de Xbox 720-processorproductie zou momenteel extreem laag zijn, nog een stuk lager dan gebruikelijk.

Dit heeft Microsoft volgens SemiAccurate vooraf proberen te ondervangen door de productie onder te brengen bij drie verschillende fabrieken. Daarmee wordt de kans vergroot dat de juiste productiemethode op tijd wordt gevonden. Volgens SemiAccurate verloopt de productie momenteel echter zo slecht, dat er heel snel een doorbraak moet komen om een release in september 2013 nog te halen.