De Nederlandse muziekzender TMF zal op 13 november, tijdens de jaarlijkse GamExpo in de Jaarbeurs in Utrecht, de eerste editie van de TMF Game Awards houden. Tijdens dit evenement zal men awards in verschillende categoriën uitreiken aan de genomineerde game die de meeste stemmen heeft gekregen van mensen via de TMF website. De genomineerde games worden door een vakjury gekozen.

Eerder reikte TMF al een Game Award uit op haar jaarlijkse muziekspektakel, de TMF Awards. Deze award was er enkel in de categorie 'beste game', en de keuze beperkte zich tot een drietal games van Electronic Arts, waardoor de uitreiking door veel 'echte' gamers niet serieus werd genomen. Doordat de TMF Game Awards met meerdere categoriën werkt en een vakjury kent, zal het dit keer hopelijk wat serieuzer over komen.

Voor wie niet bij de uitreiking zelf aanwezig kan of wil zijn, het evenement wordt op 20 november om 18:00, een week na de uitreiking, ook op televisie vertoond. Je kunt je stem voor de awards hier uitbrengen.