Uitgeversrechten Alan Wake terug bij ontwikkelaar Remedy

Uitgeversrechten Alan Wake terug bij ontwikkelaar Remedy

De uitgeversrechten van Alan Wake zijn terug bij Remedy Entertainment. Ook ontvangt de ontwikkelaar een eenmalig bedrag van 2,5 miljoen euro aan royalties.

In een persbericht op GlobeNewswire is bekendgemaakt dat Microsoft de uitgeversrechten van Alan Wake heeft teruggegeven aan Remedy Entertainment, de ontwikkelaar van de franchise. Eerder dit jaar zei Remedy al de rechten te hebben tot het intellectueel eigendom van Alan Wake, maar nu de ontwikkelaar ook de uitgeversrechten in handen heeft, kunnen ze doen met de serie wat ze willen.

In het persbericht wordt ook vermeld dat Remedy een eenmalig bedrag van 2,5 miljoen euro aan royalties mag bijschrijven, voor eerder gepubliceerde games van de ontwikkelaar. Zo werd in 2016 het spel Quantum Break uitgebracht, dat volgens Microsoft de bestverkochte eigen game was sinds de lancering van de Xbox One. Op 27 augustus verschijnt Control, het nieuwste spel van Remedy.

Nadat Remedy van 1999 tot 2005 werkte aan de Max Payne-games, werd in 2010 Alan Wake uitgebracht voor pc en Xbox 360. Twee jaar later verscheen er ook een spin-off van de serie, genaamd Alan Wake's American Nightmare. Een vervolg op Alan Wake is in het verleden wel gepresenteerd aan Microsoft, maar de uitgever had hier geen interesse in. Nu Remedy echter zelf de uitgeversrechten bezit, is de weg vrij voor Alan Wake 2.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oke dan! Kom maar op met een nieuwe Alan Wake! Echt zo dom hoe Microsoft met sommige developers omgaat. Heel veel mensen zitten op een nieuwe Alan Wake te wachten, maar MS herkauwd liever de standaard meuk.

0
test

@MARQ242 " Echt zo dom hoe Microsoft met sommige developers omgaat." Laat ik voorop stellen, ik vind alle games van Remedy fantastisch. Er zullen vast mensen zijn zoals jij en ik die enorm zitten te hopen op een deel 2. De keiharde realiteit (zelfde als Quantum Break) is dat er momenteel weinig spelers zijn die een game als deze aanschaffen. Het gros speelt games als CoD, FIFA, Fortnite, Far Cry. Voor die groep mensen is Alan Wake een "raar spel". Verkoopcijfers zijn dan ook essentieel voor succes, en kwaliteit bepaald helaas niet altijd het succes.

0
test

Wat is de reden dat ze EN geld krijgen EN de rechten terug? Wat heeft Microsoft hier precies aan?

0
test

@WvA als je leest dan zie je waarom ze geld krijgen van de game QB

0

Aanbevolen voor jou