Volgens TorrentFreak stuurt onder andere uitgever Atari regelmatig rekeningen van honderden euro’s, voor zijn games Alone in the Dark, Test Drive Unlimited en Test Drive Unlimited 2. Ook het Duitse Koch Media zou namens enkele andere uitgevers brieven uitsturen naar mensen die games als Dead Island, Deus Ex: Human Revolution en Dungeon Siege III verspreid hebben.

TorrentFreak stelt dat verder Warner Bros., Daedalic Entertainment, BitComposer, Kalypso Media, Ubisoft, Aerosoft en dtp Entertainment betrokken zijn bij het contacteren van vermeende softwarepiraten. De brieven zouden vooral rondgestuurd zijn in Duitsland. De wetgeving betreffende piraterij is daar een stuk strenger dan in andere landen.

Kritiek

Het uitsturen van brieven geadresseerd aan individuen krijgt als maatregel tegen piraterij veel kritiek te verduren. Het grootste kritiekpunt is dat de bewijslast afhankelijk is van ip-adressen. Omdat piraten regelmatig gebruikmaken van programma’s die het gebruik van het eigen ip-adres omzeilen, kunnen onschuldige personen worden beschuldigd. Eerder stopte The Witcher 2-ontwikkelaar CD Projekt al met het op deze manier vervolgen van piraten, nadat het hevige kritiek ontving van de community.