Uitgevers Rock Band en Guitar Hero willen Beatles licentie | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Zowel Activision als MTV Games zouden druk bezig zijn met het verkrijgen van de licentie die hen het recht geeft muziek van de Beatles in Guitar Hero en Rock Band te stoppen. Dit meldde de Financial Times gisteren.

Het is nog niet precies duidelijk of beide uitgevers de muziek als download voor de bestaande games willen aanbieden, of dat het hier gaat om een nieuwe game compleet gericht op de wereldberoemde band, zoals Guitar Hero: Aerosmith.

Zowel Apple Corps, het bedrijf dat in leven is geroepen door de band zelf om zakelijke intere es te behandelen als het muzieklabel EMI, waar men in het bezit is van de originele opnames van de muziek van de Beatles, zouden toestemming moeten geven voor een dergelijk project.

Harmonix is de ontwikkelaar van Rock Band, een game die vooralsnog niet in Nederland uit is maar later dit jaar alleen op de Xbox 360 verschijnt. Naast het bespelen van de gitaar kan men hier ook drummen en zingen. Neversoft is bezig aan het vervolg van Guitar Hero III: Legends of Rock, genaamd Guitar Hero World Tour, waar men ook gebruik kan maken van meerdere instrumenten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou