Uitgevers mogen eigen online platformen op Wii U lanceren | Gamer.nl

Uitgevers mogen eigen online platformen op Wii U lanceren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Wat we gaan doen is een veel flexibeler [online] systeem creëren dat de beste aanpakken van onafhankelijke uitgevers tot wasdom laat komen", legt Fils-Aime uit. "Dus in plaats van een situatie waarin een uitgever zijn eigen netwerk prioriteit geeft en daarover ruziet met platformhouders, gaan wij het juist verwelkomen. We gaan het verwelkomen van de beste en slimste third party-uitgevers."

Hoewel Fils-Aime geen namen noemt, lijkt online platform Steam van uitgever Valve een voorbeeld van een online platform dat een plaats kan krijgen op Wii U. Valve heeft Steam onlangs al geïntroduceerd voor de PlayStation 3, maar niet voor Xbox 360, omdat Microsoft zijn online platform volledig in eigen beheer wil houden. Valve heeft eind juni al aangegeven geïntere eerd te zijn in het ontwikkelen van games voor Nintendo's nieuwe gameplatform.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou