Uitgever van webgames koopt Acclaim | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We pa en goed bij uitgever Playdom", aldus Howard Marks, directeur van Acclaim. "Beide bedrijven hechten veel waarde aan het bij elkaar brengen van mensen door kwalitatief sterke social games", aldus Marks. Hij denkt dat de vaardigheid van Acclaim om een goede online multiplayer te maken en Playdom's grote community zullen leiden tot "de volgende generatie social games". John Pleasants, directeur van Playdom, meldt dat hij denkt dat het samenwerken met Acclaim het leiderschap en de marktpositie van het bedrijf zal versterken.

Sinds Acclaim in 2006 opnieuw gelanceerd werd, heeft het bedrijf zich voornamelijk gericht op webgames op sociale netwerksites en MMORPG's. Tot dusver hebben vijftien miljoen gebruikers zich geregistreerd voor de games van Acclaim. In de jaren '90 stond de studio vooral bekend om games als NBA Jam en Turok: Dinosaur Hunter.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou