Uitgever Playlogic legt focus op digitale distributie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Eén van de eerste games die deze nieuwe filosofie mogelijk uit gaat dragen is Fairytale Fights. De game wordt mi chien in episodes ter download aangeboden. Volgens Rick van Beem, PR Manager bij Playlogic, ligt de downloadbare versie van Fairytale Fights nog niet op de plank. "Maar het is zeker een mogelijkheid die we bekijken. Als we het doen, verbeteren we de game ook, want we hebben veel kritiek gehad op Fairytale Fights."

Kritiek

Van Beem denkt wel te weten waar die kritiek vandaan komt. "Volgens veel spelers voelde Fairytale Fights eerder als een downloadbare titel. We konden het echter niet verantwoorden de game niet in de winkel te leggen vanwege de hoge ontwikkelkosten. We hebben er met man en macht aan gewerkt."

De reden dat Fairytale Fights als downloadbare titel aanvoelde, ligt volgens Van Beem aan de gameplay van de titel. "Het is erg makkelijk om de game op te pakken en te spelen en ook nog eens erg kleurrijk." Dergelijke eigenschappen worden tegenwoordig vaak gea ocieerd met downloadbare games.

Sprookjesfiguren

Playlogic is een Nederlandse uitgever gesitueerd in Amsterdam, met een interne ontwikkelstudio in Breda. Daarnaast geeft Playlogic diverse games van andere ontwikkelstudio's uit. Fairytale Fights kwam eind vorig jaar uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3 en liet spelers met sprookjesfiguren diverse vijanden in de pan hakken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou