Nieuws
Cave Story

Uitgever Nicalis laat gratis Cave Story-games offline halen

Forse kritiek

Geschreven door Jacco Peek op
Uitgever Nicalis laat gratis fanversies van freewaregame Cave Story offline halen. Dat blijkt uit een mededeling op Github.

Cave Story werd oorspronkelijk gemaakt door Studio Pixel, dat enkel bestaat uit Daisuke 'Pixel' Amaya. De metroidvania verscheen in 2004 als freewaretitel, waarna uitgever Nicalis in samenwerking een Wii- en DS-versie uitgaf. Ook verscheen Cave Story+ voor een verscheidenheid aan platformen, waaronder de Switch.

Ook zijn er sindsdien meerdere fanversies van de game verschenen, en de gratis Cave Story 2 Engine, die uitgever Nicalis nu offline wil laten halen. De gebruikers zouden de broncode van Nicalis' eigen versie onrechtmatig gebruiken.

Momenteel is er verwarring over of het offline laten halen van de games terecht is. Sommige ontwikkelaars, waaronder Rami Ismail, uiten forse kritiek op de beslissing van Nicalis. De fangames zouden grotendeels niet de broncode van Nicalis gebruiken.

Nicalis heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Dit artikel delen:

Lees meer

Steam-herfstuitverkoop en Steam Awards begonnen Google verkent geen andere verdienmodellen voor Stadia
1

Reacties op: Uitgever Nicalis laat gratis Cave Story-games offline halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • gimbal2

    • 26 november 2020 15:32
    "De fangames zouden grotendeels niet de broncode van Nicalis gebruiken." - grotendeels is echt zo'n facade als "maar het was bijna raak!". Bijna raak is not steeds mis.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.