Uitgever Nicalis laat gratis Cave Story-games offline halen

Uitgever Nicalis laat gratis Cave Story-games offline halen

Uitgever Nicalis laat gratis fanversies van freewaregame Cave Story offline halen. Dat blijkt uit een mededeling op href="https://github.com/github/dmca/blob/master/2020/11/2020-11-19-nicalis.md" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Github</a>.

Cave Story werd oorspronkelijk gemaakt door Studio Pixel, dat enkel bestaat uit Daisuke 'Pixel' Amaya. De metroidvania verscheen in 2004 als freewaretitel, waarna uitgever Nicalis in samenwerking een Wii- en DS-versie uitgaf. Ook verscheen Cave Story+ voor een verscheidenheid aan platformen, waaronder de Switch.

Ook zijn er sindsdien meerdere fanversies van de game verschenen, en de gratis Cave Story 2 Engine, die uitgever Nicalis nu offline wil laten halen. De gebruikers zouden de broncode van Nicalis' eigen versie onrechtmatig gebruiken.

Momenteel is er verwarring over of het offline laten halen van de games terecht is. Sommige ontwikkelaars, waaronder Rami Ismail, uiten forse kritiek op de beslissing van Nicalis. De fangames zouden grotendeels niet de broncode van Nicalis gebruiken.

Nicalis heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"De fangames zouden grotendeels niet de broncode van Nicalis gebruiken." - grotendeels is echt zo'n facade als "maar het was bijna raak!". Bijna raak is not steeds mis.

0

Aanbevolen voor jou