Uitgever Metro-franchise komt terug op pc-boycot volgende game

Uitgever Metro-franchise komt terug op pc-boycot volgende game

De uitgever van de Metro-serie, Deep Silver, verzekert pc-gamers dat hun platform belangrijk blijft in de toekomst van de franchise. Dit zegt het bedrijf nadat een ontwikkelaar waarschuwde dat de volgende Metro-game niet naar pc zou komen.

Een werknemer van 4A Games kwam met dit dreigement op het Russische Gameinator-forum, nadat fans negatieve reviews plaatsten van de Metro-games op Steam. Dit deden ze als protest tegen het nieuws dat de pc-versie van Metro Exodus een jaar exclusief op de Epic Games Store beschikbaar zal zijn. In het bericht zegt de werknemer dat toekomstige Metro-games niet naar pc komen als spelers weigeren om Metro Exodus te spelen via de Epic Games Store.

Vandaag plaatste uitgever Deep Silver een bericht op sociale media, waarin ze zeggen dat de uitspraken van de medewerker niet de visie van Deep Silver of 4A Games representeren: "Ze reflecteren de teleurstelling van een gepassioneerd individu dat welwillendheid zag veranderen in controverse omtrent een beslissing waar hij geen controle over had."

Metro Exodus is vanaf 15 februari beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Man wat heb je toch een sneu volk. Puberaal gedrag, waar je vervolgens niks mee opschiet. Negatieve reviews? Dit geeft aan hoe erg je verlangd naar het derde deel in de reeks.

0

@AGxKiiNG Snap ook niet waarom ze die personen aandacht geven. Iedereen zeurt wel ergens over de laatste tijd. Als je je al druk maakt over dat een spelletje niet op een bepaald platform verschijnt heb je het wel zo ongelofelijk goed in de rest van je leven

0

@-it- @AGxKiiNG Puur uit interesse, maar hoe stonden jullie tegenover het protest omtrend lootboxes toen dit uit de hand liep bij onder andere Starwars Battlefront 2 ?

0
test

@-it- Het is mij juist de reactie van de devs die mij tegen de schenen schopt. Prima als mensen zuur zijn dat een game op en bepaald platform wordt uitgebracht en jij die niet hebt of wilt (en zeg zelf, epic is niet heel goed in het omgaan met jouw privacy). Als dat dan heel duidelijk wordt gemaakt door de fans (ja ze moeten ook ff normaal doen) dan moet je als dev ook niet zo kinderachtig gaan reageren met 'nou dan brengen we lekker nooit meer een game uit op jullie platform'. Ik zou als deep-silver dol blij zijn dat mensen zoveel passie hebben voor de game.......ook al laten ze dat op een verkeerde manier blijken

0
test

Ik hoop alleen niet dat hiermee een trend gezet gaat worden. Anders wordt het lang wachten op nieuwe releases :( Het liefst heb ik helemaal geen Steam, Uplay, Origin of een GOG launcher/store. Gewoon downloaden van b.v. een humble bundle en downloaden/installeren.

0

Aanbevolen voor jou