In deze tijd van saneringen en slechte economische vooruitzichten gebeurt het vrij regelmatig dat de wat minder succesvolle bedrijven het niet lukt het hoofd boven water te houden. Ook voor de Oostenrijkse uitgever zag het er de laatste maanden alles behalve rooskleurig uit.

Vanwege een reeks minder succesvolle games zat men namelijk met een enorme schuldenlast opgescheept. Gelukkig wist men net op tijd wat investeerders te vinden, mede door de erg sterke producten die men op stapel heeft staan. Wel heeft men een grote reorganisatie ondergaan waarbij een groot aantal werknemers hun baan verloren hebben.Nach Abschluss der Investoren- und Bankengespräche sowie der Kapitalerhöhung ist die Zukunft der JoWooD Productions Software AG gesichert. Mit einem überzeugenden Restrukturierungsplan und dank des starken Produktportfolios von JoWooD konnten im Rahmen der Kapitalerhöhung über EUR 3 Mio. bei ausgewählten Investoren platziert werden. Die für die Restrukturierung benötigten EUR 2,5 Mio. wurden damit überschritten. Gleichzeitig stimmten auch die Hausbanken dem umfassenden Finanzierungskonzept zu und werden die Zusammenarbeit mit JoWooD fortsetzen. Erg frappant is het feit dat men juist in deze moeilijke periode met Gothic 2 de beste titel tot op heden heeft uitgebracht in Duitsland. Het spel heeft enorm goed verkocht en stond in de verkoopcharts enkele weken op de eerste positie, boven games als Harry Potter en The Lord of the Rings. De Duitse pers is er dan ook unaniem lovend over.

De Engelstalige versie van Gothic 2 is momenteel in de laatste fase van productie. De stemmen zijn opgenomen en men hoeft enkel nog een aantal bugs eruit te halen voordat men het uit kan brengen. De vooropgestelde releasedatum zal dus naar alle waarschijnlijkheid gehaald worden. En als het spel in andere landen net zo succesvol wordt als in Duitsland dan kan de toekomst voor JoWood niet meer stuk.