Nieuws
Crucible

Uitgekomen Amazon-game Crucible gaat terug in gesloten bèta

Game kwam op 20 mei al officieel uit

Geschreven door Michel Musters op
De eerder dit jaar uitgekomen Amazon-game Crucible gaat vandaag terug in gesloten bèta.

De eerste game van Amazon kwam op 20 mei officieel uit. De game kreeg op release veel negatieve kritiek over zich heen en wist weinig spelers aan te trekken. Ontwikkelaar Relentless Studios heeft daarom besloten terug naar de tekentafel te gaan en de game voor nu alleen in gesloten bèta te laten bestaan, zo valt te lezen op de officiële website.

Mensen die het spel al spelen, kunnen Crucible blijven spelen. De game kan door huidige spelers gewoon via Steam opgestart worden en alle progressie blijft intact. Voor hen verandert er in eerste instantie dus niet veel. Wel gaat Relentless Studios elke week de tijd nemen om samen met gamers het spel te spelen en feedback te verzamelen.

Daarnaast wordt er een 'community council' opgericht, dat bestaat uit een groep spelers. Deze spelers houden nauw contact met de ontwikkelaar om te praten over diverse problemen en veranderingen.

De game kan nog tot 18:00 uur vanavond gratis opgestart worden - daarna gaat de gesloten bèta in en kunnen voor zover bekend geen nieuwe spelers toegang krijgen tot de game.

Crucible is een online multiplayergame met arena-elementen die wordt gespeeld in een derdepersoonsaanzicht. In deze 'last man standing'-game gaan spelers met elkaar de strijd aan op een vreemde planeet met helden die volledig naar eigen voorkeur zijn aan te passen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dreams krijgt op 22 juli PlayStation VR-ondersteuning Scoor Assassin's Creed Valhalla gratis met nieuwe AMD Ryzen-processoren
2

Reacties op: Uitgekomen Amazon-game Crucible gaat terug in gesloten bèta

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  garciagarcia

  • 1 juli 2020 13:43
  Pijnlijk hoor! Bij release zag je toch een paar grote streamers dit spel proberen. Waar sommige het slechtst een dag volhielden waren er ook een paar die de game na 2 potjes weer hadden verwijderd.

  Hoe je het went of keert, veel jonge gamers vinden de mening van bepaalde streamers belangrijk en praten hen ook na. En bij die groep heeft deze game dus nooit een kans gekregen.

  Ik probeer de game niet te verdedigen, want als niemand de game speelt of streamt zal het vast niet zo'n goede game zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 1 juli 2020 13:48
  Verbaast me nog steeds dat nota bene Amazon de game niet gigantisch lekker heeft gepusht op Twitch — al helemaal gezien het succes wat Valorant daarmee scoorde, eventjes voor Crucible's launch.

  Het was ook nergens een regelrecht sléchte game, maar de misstappen in de formule zijn pijnlijk aanwezig. Zorgt er ook voor dat de spelers die toevalligerwijze wél van Crucible's bestaan afwisten, er niet bepaald lyrisch over konden vertellen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.