Uitgeefrechten Psychonauts terug bij Tim Schafer | Gamer.nl

Uitgeefrechten Psychonauts terug bij Tim Schafer | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel Double Fine al wel de rechten op het merk Psychonauts in handen had, waren de opbrengsten van alle verkopen voor uitgever Majesco. Majesco heeft de ontwikkeling van de game gefinancierd. Het is onduidelijk of de uitgever die kosten heeft terugverdiend; hoewel Psychonauts zeer goede cijfers kreeg van de verzamelde gamepers, bleek de platformer geen verkoopsucces.

Psychonauts kwam in 2005 uit in de Verenigde Staten voor PlayStation 2, PC en Xbox. Een klein jaar later kwam de game ook uit in Europa. De game is nog te vinden op verschillende digitale distributiekanalen, zoals Good Old Games, Steam en Xbox Originals. Binnenkort zullen opbrengsten vanuit de verkoop via die kanalen terechtkomen bij Double Fine.

Sequel

Het verhuizen van de rechten verandert niets aan de mogelijkheid van een sequel voor de game, aangezien Double Fine altijd de rechten op het merk in handen heeft gehad. Tim Schafer heeft eerder al eens aangegeven bereid te zijn een tweede deel te maken, mits een uitgever het project steunt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou