Nieuws
PUBG

Toekomstplannen voor PUBG bespreken nieuwe maps, modi en stabiliteit

En info over de woestijnmap voor Xbox-spelers

Geschreven door Arran Winmai op
Brendan Greene, oftwel PlayerUnknown, maakt de voorlopige toekomstplannen voor PUBG bekend.

Op de PUBG website maakt Brendan Greene, beter bekend als PlayerUnknown, de plannen bekend voor de game voor de komende negen maanden. Elke twee maanden komt er een grote update en de eerste verschijnt al in maart. Elke update maakt aanpassingen aan specifieke systemen en/of introduceren nieuwe content. Tussen deze grote updates in zullen er ook kleine patches zijn.

Ook op visueel vlak wordt er aan PUBG gewerkt. PlayerUnknown laat met een 'before and after'-plaatje zien hoe het art-team het renderen van huizen probeert te verbeteren.

PUBG before and after

Nieuw gebied

Binnenkort komt er een nieuwe map naar PUBG. In dit kleinere 4x4-gebied zullen de potjes veel minder lang duren en zal er ook een stuk meer chaos zijn. De map bestaat uit drie eilanden en een grote berg in het midden. Bovendien zijn er een aantal stadjes.

De grootte van de map zal moeten zorgen voor intensere games. “Het is een kleinere map en zal de spelers een nog intensere en snellere Battle Royale- belevenis bieden. Speler krijgen hierdoor een hogere dichtheid en kortere wedstrijden,” aldus Greene. Of het de standaard honderd spelers zal bevatten of een kleinere hoeveelheid is nog niet bekend.

Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe map van normale grootte. Beide gebieden zullen binnenkort op de testservers geprobeerd kunnen worden.

PUBG 4x4

Nieuwe wapens, voertuigen en custom gamemodi

Naast de nieuwe gebieden kunnen spelers in de toekomst ook uitgebreidere costom gamemodi maken. Wat voor modi er allemaal bij komen laat Greene nog niet weten, maar volgens hem worden ze "nieuw en interessant". Ook willen ze toegang tot deze modi groter maken zodat meer spelers zich bij jouw custom game aansluiten.

Bovendien worden nieuwe wapens en attachments geïntroduceerd. Onder andere toont PlayerUnknown een Type 81 assault rifle. Daarnaast komen er in de eerste helft van 2018 nieuwe voertuigen. Wat deze zullen worden is nog niet bekend.

Type 81 assault rifle

Emotes

Binnenkort kunnen spelers een emote-systeem uitproberen in de testservers. Een aantal verschillende emotes kunnen al gezien worden.

Xbox One

Tenslotte komt er weer een grote update voor de Xbox One-versie van PUBG. Binnenkort wordt Miramar, een woestijnmap die op pc al speelbaar is, ook op de console toegevoegd.

PUBG boos

Dit artikel delen:

Lees meer

Laatste Sea of Thieves-bèta is dit weekend voor iedereen speelbaar Gabe Newell: 'Hoera! Valve gaat weer games verschepen'
7

Reacties op: Toekomstplannen voor PUBG bespreken nieuwe maps, modi en stabiliteit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Turambar

  • 9 maart 2018 13:26
  Fantastische game met veelbelovende verbeteringen. Die emotes mogen overigens wegblijven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • rreloaderr

  • 9 maart 2018 13:48
  @Turambar

  Zo fantastisch is PUBG als game niet. Toch een game geteisterd door zeer veel bugs waaronder veel game-breaking zijn. E-sport onwaardig als je het mij vraagt

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  armilo-theus

  • 9 maart 2018 14:13
  @rreloaderr en cheaters. en ja vandaar de e-sports ready memes. Het idee is vet het is een leuk spel maar de bugs zijn kapot irritant.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • XCiL3

  • 9 maart 2018 14:56
  Elk spel kent bugs, zoveel heeft PUBG er niet hoor vind ik… het is en blijft naar mijn mening de meest volwaardige Battle Royale game. Het enige wat ik wel jammer vind, is dat het lijkt alsof de focus voor een groot deel op de verkeerde dingen ligt… Als eerste noemen ze de textures…. lekker belangrijk een ander kleurtje… of het aanpassen van voertuig geluiden en de geluiden van gear die je draagt…. Prio 1: bugs fixen (ook al zijn het er niet veel hehe) sommige zijn te dom voor woorden en na maanden lang nog niet gefixed! daarna zijn die maps hele welkome toevoegingen. Custimisation ben ik ook fan van (emotes, ach, tis grappig maar niet nuttig) Neemt niet weg dat zij iets veel beters hebben neergezet in 1-2 jaar tijd dan andere in 5 jaar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • rreloaderr

  • 9 maart 2018 16:33
  @XCiL3

  Misschien komen de bugs bij jou minder voor dan bij anderen, maar zeer veel mensen hebben hier last van. Het niet kunnen opstarten van PUBG, texturen die niet inladen, rare physics en de matchmaking wat van geen kant deugd.
  De meest volwaardige BR game is op dit moment toch echt Fortnite bij uitstek. Weinig bugs, vloeiende gameplay, uitstekende geluid en het spel ervaart iedereen hetzelfde ongeacht op welk systeem je speelt. Bij PUBG heeft iemand die bijvoorbeeld op low setting speelt een voordeel over iemand die op de high setting speelt, dit + de gamebreaking bugs maakt het spel gewoon e-sport onwaardig. Wil niet zeggen dat het geen leuke game is, integendeel zelfs. Maar als game is Fortnite objectief gewoon de beste op dit moment.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Battlestar28

  • 11 maart 2018 19:20
  @rreloaderr

  Dat is allang niet meer zo man fanboy

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sokpop

  • 9 maart 2018 19:01
  Gaat t bij die before and after niet gewoon om andere textures? Ik snap niet hoe renderen de textures kan veranderen :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.