Nieuws

Uitgebreide grafische analyse van Assassin's Creed Origins op Xbox One X, PS4 Pro en pc

Consistente 4K alleen op pc

Geschreven door Eline Oosterloo op
In een video is een uitgebreide analyse gedaan om de graphics van Assassin's Creed Origins te vergelijken op pc, PlayStation 4 Pro en Xbox One X.

DigitalFoundry heeft een uitgebreide videoanalyse geplaatst waarin de nieuwe Assassin's Creed-game vergeleken wordt op deze drie platformen. Zoals al eerder duidelijk werd uit een vergelijking tussen weergaven van de game op PlayStation 4 Pro en Xbox One X geeft de laatste een betere resolutie weer.

Interessant aan deze video is dat er dieper wordt ingegaan op de precieze maximale en minimale resoluties en dat de vergelijking ook de pc-versie van de game meeneemt in de analyse. Hierbij lijkt het erop dat Ubisoft Assassin's Creed Origins niet extra geoptimaliseerd heeft voor Xbox One X, ook al impliceerde director Ashraf Ismail dit wel voor release van de game.

De resolutie is niet vast, zoals eerdere games uit de serie, maar wordt dynamisch geschaald afhankelijk van de hectiek van de gameplay. De minimale, maximale en gemiddelde resoluties op de verschillende consoles zijn als volgt:

Minimaal:
PS4 Pro - 1350p
Xbox One X - 1656p

Gemiddeld:
PS4 Pro - 1440p
Xbox One X - 1700-1800p

Maximaal:
PS4 Pro - 1584p
Xbox One X - 2016p

In vergelijking kan alleen de pc-versie van de game in consistente, volledige 2160p (4K) draaien, hoewel de Xbox One X vaak wel erg dichtbij komt.

Wat betreft de pixelweergave voor de game hebben alleen pc-gebruikers de mogelijkheid de game in volledige 4K te spelen, waar echter wel een erg goede pc voor nodig is om de game dan ook nog in 60fps te draaien. De draw distance op PlayStation 4 Pro en Xbox One X blijkt ongeveer hetzelfde te zijn, hoewel de extra pixels in de One X-weergave ervoor zorgt dat schaduwen meer detail krijgen. Als de game gedraaid wordt op een pc met high-end hardware kan deze wel hoger uitpakken dan op beide consoles. Hierbij is het eigenlijk zo dat PlayStation 4 Pro het laagste scoort, pc het hoogste en Xbox One X er ergens tussen in zit.

Xbox One X en PlayStation 4 Pro behalen allebei een redelijk stabiele 30fps, waarbij Microsoft's console gemiddeld zo'n 2 tot 3 frames per seconde hoger scoort dan PlayStation 4 Pro. Bekijk voor meer informatie over de dynamische weergaven en UHD-weergave en Temporal Anti Aliasing (TAA) in de video hieronder.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste beelden van L.A. Noire voor Switch uitgebracht Humvee-fabrikant klaagt Activision aan vanwege gebruik van wagens in Call of Duty
7

Reacties op: Uitgebreide grafische analyse van Assassin's Creed Origins op Xbox One X, PS4 Pro en pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • rreloaderr

  • 9 november 2017 17:00
  Tja, Ubisoft hé. Had hoop op een goed AC game, maar ga hem niet aanschaffen vanwege leugens, een game die met de standaard versie NIET compleet is en wederom vol met bugs zit. Zoooo jammer dit. Hoop dat Ubisoft eens terecht tegen de lamp loopt. Een gezwel in de gameindustrie als je het mij vraagt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • FisherJB

  • 9 november 2017 18:08
  @rreloaderr geweldige game, bugs zijn al voor een groot deel gepatcht en graphics zijn fenomenaal! Verhaal nog niet uitgespeeld so idk…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • rreloaderr

  • 9 november 2017 18:17
  @FisherJB
  Daarom dat ik ook zeg dat ik het zo jammer vind. Lijkt me echt een toffe game, maar uit principe laat ik deze links liggen. Kan het ook niet over me hart krijgen om South park te halen Ookal ben ik fan. Red dead kan ik waarschijnlijk ook gaan vergeten aangezien deze ook micro transacties bevatten.
  Pas op, micro transacties hoeven niet slecht te zijn, zie Overwatch en Rocket League bijvoorbeeld. Maar wat Ubisoft flikt is gewoon heel goedkoop cashen en alleen aan de eigen beurs te denken ipv de community. Helaas!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • theGrimm

  • 9 november 2017 19:33
  @rreloaderr Het is echt niet zo erg als wat er gezegd wordt. De game loopt prima

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • armilo-theus

  • 9 november 2017 19:39
  @rreloaderr zeikerd xD. De game schuift het niet in je gezicht en heb je ook nog niet eens behoefte om het te kopen, dus van de microtransaction heb je geen last van plus je verdient ook helix zo kun je dan ook sparen. Met de graphics is er echt niks mis mee.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • rreloaderr

  • 9 november 2017 22:56
  @armilo-theus

  Eens dat we het oneens zijn. Het ziet er zeker goed uit. Doet niks af aan het feit dat met name xbox one x klanten voorgelogen zijn en het spel met release vol bugs zitten. Evenals je wanneer je het "normale" spel koopt je niet het complete spel krijgt. Als je dat zeiken wilt noemen?
  Goed dat ik mijn AC origins Torrent Edition besteld heb.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Colossus-90

  • 10 november 2017 05:57
  Waarom verschijnen dit soort nieuwsberichten nou altijd? Het slaat werkelijk nergens op.

  Als ik alleen even voor consoles mag spreken,
  De nieuwste console is de Xbox met de nieuwste technologie en die zal in alle filmpjes wat scherper zijn, punt, uit, klaar.

  Kunnen we van elke game wel een vergelijkings filmpje gaan posten maar het verschil is heus niet zo groot. Want wat wil hiermee bereikt worden? Fanboys blijven toch bij hun console en gaan echt niet overstappen na het zien van dit soort filmpjes, en alle versies zijn gewoon mooi dus vind het gewoon nutteloos.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.