Het wordt door ontwikkelaars zelf vaak gezegd, maar ook in de ogen van de pers was de game 'Ultimate Fighting Championship' op de Dreamcast een game die een frisse wind liet waaien door het genre van fighting games. In de game moest je namelijk met echte tactiek de ring in, en moest je de vechttechniek die je karakter beheerste (boksen, sumo-worstelen etc.) helemaal uitbuiten om tot een overwinning te geraken.

Nadat we al eerder berichten hadden ontvangen dat deze game haar debuut zou gaan maken op de PlayStation2, beloofd ontwikkelaar Crave Entertainment nu dat de game ook op Nintendo's paarse (of zwarte, of oranje) doosje zal verschijnen.Je zal kunnen kiezen uit verschillende speelmodi. Nieuw in deze game is de Career Mode. Je begint als rookie, en door veel te trainen moet je de top van de competitie bereiken. In de vernieuwde Tournament Mode zal je een keuze kunnen maken uit 16 of 8 characters. Ditzelfde geldt voor de Robin Tournament, waarin je tussen 6, 8 of 10 anderen moet opklimmen naar de top.

De verschillende characters bestaan in het echt ook. Elke gewichtsklasse zal ruim vertegenwoordigt zijn. Kampioenen als Tito Ortiz, Carlos Newton en Jens Pulver zullen bij de fans zeker een belletje doen rinkelen. Maar ook iets minder bekende vechters zullen hun opwachting maken. En belangrijk nieuws voor de echte die-hard fans; er zullen een paar UFC legendes in de game verwerkt zijn. Frank Shamrock en Dan Severn zullen in ieder geval uit de oude doos worden gehaald.

UFC: Throwdown op de PlayStation2

UFC: Throwdown is een andere game dan het voor de Xbox te verschijnen UFC: Tapout. Throwdown is een soort 'special edition' van Tapout, met wat meer opties.

In het tweede kwartaal van dit jaar moet Throwdown voor zowel de GameCube als de PlayStation2 in de winkels liggen.