'Ubisofts team in Japan overziet Assassin's Creed Red-ontwikkeling'

'Ubisofts team in Japan overziet Assassin's Creed Red-ontwikkeling'

Ubisofts team in Japan zou de ontwikkeling van Assassin's Creed: Codename Red overzien.

Dat claimt Axios Gaming te hebben vernomen van twee bronnen afkomstig van de uitgever. De game, die binnen de 'hub' Assassin's Creed Infinity moet uitkomen, speelt zich af in het oude Japan en werd pas geleden officieel aangekondigd. 

Hoewel Ubisoft Quebec de hoofdontwikkelaar van de game is, zou Ubisoft Japan meehelpen om er voor te zorgen dat "de culturele authenticiteit en gevoeligheid" in orde is. Op die manier zou Ubisoft willen voorkomen dat het spel bekritiseerd wordt voor "cultureel toerisme".

Volgens Axios zou de diversiteit die de laatste jaren in Assassin's Creed-games voorkomt de nodige moeite hebben gekost binnen de ontwikkelteams. "Blanke mannen in belangrijke functies" zouden weerstand hebben geboden. Het bedrijf heeft kort geleden echter wel een team samengesteld dat moet letten op diversiteit en inclusiviteit. Codename Red zou dan ook een van de eerste games worden die door dat team aan de tand wordt gevoeld.

Watch on YouTube
Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Daar wordt ik heel blij van. Want dit betekend dat het niet zo westers beoordeeld wordt dan ik eigenlijk dacht. Dus mooi. Ben benieuwd.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Ik hoop het. Er zijn wat mij betreft veel te weinig open wereld games die in Azie afspelen die het luchtig houden. In de stijl Soulslike zijn er wel een paar maar dat genre ligt me totaal niet. Dus een wat luchtigere easy going game zie ik graag in Japan. Vooral omdat ik me al vermaak als het mooie omgevingen zijn. Ghost of Tsushima was voor mij een vakantie. Hahah en serieus soms speelde ik maar even een kwartier om even iets te bezoeken voor het uitzicht of zoiets. Ook al zou het jammer zijn hoor ik dat Ubisoft een beetje afgekeken heeft bij GoT. Maar dat deze game in de gaten gehouden wordt door Japanners zelf vind Ik heel fijn.

0

Aanbevolen voor jou