Ubisofts bevestigt Uplay Passport, kost een tientje | Gamer.nl

Ubisofts bevestigt Uplay Passport, kost een tientje | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoeveel het Uplay Pa port in Europa gaat kosten is nog niet bekend, hoewel waarschijnlijk is dat het eveneens een tientje betreft. Met de prijs zit Ubisoft op één lijn met zijn concurrenten, die reeds een vergelijkbaar systeem hebben ingevoerd. Zij hanteren daarbij hetzelfde principe: games worden geleverd met één code, die ingevoerd moet worden om toegang te krijgen tot de multiplayermodus.

Dit systeem is ingevoerd zodat uitgevers ook geld kunnen verdienen aan de tweedehandsgamesmarkt. Consumenten die hun game tweedehands kopen, moeten een code aanschaffen in een digitale winkel zoals de PlayStation Store of Xbox Live Marketplace, om de multiplayermodus van het spel te kunnen spelen. Dit is ook het geval als iemand een speel leent van een ander.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou