Nieuws
Assassins Creed

Ubisoft zoekt naar multiplayer-mogelijkheden voor Assassin's Creed

Ontwikkelaar zegt niet definitief gedag tegen multiplayer

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Ubisoft zegt op zoek te zijn naar manieren om multiplayer toe te passen in Assassin's Creed-games. Dit maakte creative director van Ubisoft, Serge Hascoet, bekend in een interview.

In het interview met Game Informer zegt Hascoet te zoeken naar mogelijkheden om de multiplayer-functie terug te laten keren in Assassin's Creed-games. "We hebben vele soorten technologieën, dus het is in elke situatie anders. Echter heeft Assassin's Creed geen multiplayer, wat erg belangrijk is voor het sociale aspect van gaming, dus daar zijn we nu voor aan het kijken."

Assassin's Creed-games hebben de laatste jaren al geen multiplayer-modus gehad. Voorheen was er in Assassin's Creed Brotherhood, Revelations en Black Flag een multiplayer-modus aanwezig waarbij spelers zich moesten vermommen als NPC om niet vermoord te worden door andere spelers. Tegelijkertijd moesten de vermomde spelers onopvallend andere spelers vermoorden, zonder zelf ontdekt te worden. Na enkel een coöperatieve multiplayer-modus in 2014 met Assassin's Creed Unity is de franchise exclusief singleplayer-content aan gaan bieden.

Assassins creed unity

Hascoet deelde nog niet in wat voor vorm er gezocht wordt naar een nieuwe multiplayer-modus. Hij maakte wel duidelijk niet zomaar andere franchises te willen kopiëren."Momenteel is iedereen aan het praten over battle royale, maar er zijn nog vijftien andere bedrijven die daarmee werken. Net zoals op de mobiel, zullen er alleen twee slagen. Ik ben met mijn team aan het werk om te bepalen wat de volgende stap is. Het is belangrijk om te begrijpen waarom games zoals Fortnite zo succesvol zijn, maar het is niet ons doel om dat vervolgens te gaan kopiëren. We doen het juist zodat wij iets anders kunnen doen, maar met dezelfde aanpak. Dus wij hebben genoeg ideeën. We gaan veel ideeën intern testen en wie weet gaat één daarvan op de markt gebracht worden."

Ubisoft liet in ieder geval weten voorlopig geen nieuwe Assassin's Creed-game uit te gaan brengen na de release van Odyssey. Daarmee wordt het jaarlijkse cyclus van Assassin's Creed-releases weer verbroken en zal er geen nieuwe titel van de franchise in 2019 verschijnen.

Assassin's Creed Odyssey verschijnt op 5 oktober op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch (exclusief in Japan). Lees ook onze review van Assassin's Creed Odyssey.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony onthult gratis PS Plus-games voor november alvast Mega Man krijgt eigen live action-film
5

Reacties op: Ubisoft zoekt naar multiplayer-mogelijkheden voor Assassin's Creed

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Peerkebest

  • 4 oktober 2018 12:41
  Volledige 4 player co-op campaign net als Borderlands. Hoop ik al op sinds deeltje 3.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 4 oktober 2018 13:05
  Het is vast heel moeilijk om een co-op missieset te ontwerpen waar je bv 2 targets (of 4 - ligt aan aantal spelers) in zeg, een kasteel moet omleggen, en als er 1 failed, de overige targets gealarmeerd worden met extra sterke guards die je haast niet alleen te lijf kan gaan en je dus hulp van de andere spelers nodig hebt.

  ik roep maar wat!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 4 oktober 2018 14:02
  Ook al is Unity vrijwel onspeelbaar (op PC), de co-op modus is geweldig. Jammer dan weer dat je het verhaal niet samen kan spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  timtim96

  • 4 oktober 2018 22:57
  @Quintex ik heb inderdaad ook erg genoten van de multiplayer van Unity. Leuke variatie aan missies, en het ramen met vrienden was ook leuk tussendoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 4 oktober 2018 16:30
  Denk dat ze gewoon bij Single Player moeten blijven. Geforceerde multiplayer zit ik niet op te wachten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.