Ubisoft zoekt naar multiplayer-mogelijkheden voor Assassin's Creed | Gamer.nl

Ubisoft zoekt naar multiplayer-mogelijkheden voor Assassin's Creed | Gamer.nl

Ubisoft zegt op zoek te zijn naar manieren om multiplayer toe te passen in Assassin's Creed-games. Dit maakte creative director van Ubisoft, Serge Hascoet, bekend in een interview.

In het interview met Game Informer zegt Hascoet te zoeken naar mogelijkheden om de multiplayer-functie terug te laten keren in A a in's Creed-games. "We hebben vele soorten technologieën, dus het is in elke situatie anders. Echter heeft A a in's Creed geen multiplayer, wat erg belangrijk is voor het sociale aspect van gaming, dus daar zijn we nu voor aan het kijken."

A a in's Creed-games hebben de laatste jaren al geen multiplayer-modus gehad. Voorheen was er in A a in's Creed Brotherhood, Revelations en Black Flag een multiplayer-modus aanwezig waarbij spelers zich moesten vermommen als NPC om niet vermoord te worden door andere spelers. Tegelijkertijd moesten de vermomde spelers onopvallend andere spelers vermoorden, zonder zelf ontdekt te worden. Na enkel een coöperatieve multiplayer-modus in 2014 met A a in's Creed Unity is de franchise exclusief singleplayer-content aan gaan bieden.

A a ins creed unity

Hascoet deelde nog niet in wat voor vorm er gezocht wordt naar een nieuwe multiplayer-modus. Hij maakte wel duidelijk niet zomaar andere franchises te willen kopiëren."Momenteel is iedereen aan het praten over battle royale, maar er zijn nog vijftien andere bedrijven die daarmee werken. Net zoals op de mobiel, zullen er alleen twee slagen. Ik ben met mijn team aan het werk om te bepalen wat de volgende stap is. Het is belangrijk om te begrijpen waarom games zoals Fortnite zo succesvol zijn, maar het is niet ons doel om dat vervolgens te gaan kopiëren. We doen het juist zodat wij iets anders kunnen doen, maar met dezelfde aanpak. Dus wij hebben genoeg ideeën. We gaan veel ideeën intern testen en wie weet gaat één daarvan op de markt gebracht worden."

Ubisoft liet in ieder geval weten voorlopig geen nieuwe A a in's Creed-game uit te gaan brengen na de release van Ody ey. Daarmee wordt het jaarlijkse cyclus van A a in's Creed-releases weer verbroken en zal er geen nieuwe titel van de franchise in 2019 verschijnen.

A a in's Creed Ody ey verschijnt op 5 oktober op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch (exclusief in Japan). Lees ook onze review van A a in's Creed Ody ey.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou