"Met de next gen-consoles komen nog grotere games en ja, daar maken we dan minder van", aldus Guillemot in een interview met Guardian. "Maar met free-to-play games hoeven de teams niet zo groot te zijn en kunnen we andere dingen proberen en onderwerpen vinden die de interesse van de consument wekken."

Hij gelooft wel dat de volgende generatie consoles met iets nieuws komt naast alleen betere graphics. "Deze generatie duurde zo lang dat we verwachten dat ze met iets echt nieuws komen, iets interessants dat de markt een enorme boost gaat geven. Kijk maar naar wat Microsoft met SmartGlass doet. Microsoft gaat ook de richting van mobiele telefoons op, en we kijken naar wat zij en Google doen - zij proberen rekening te houden met het universum waar we in leven."

"Verbonden zijn," vervolgt Guillemot, "spelen met je vrienden op elk apparaat - consoles kunnen die ervaring doorzetten en ervoor zorgen dat het geloofwaardiger is, zodat je jezelf onderdompelt in die werelden. Met alles dat de afgelopen zeven jaar is gemaakt, is de potentie er om ons nieuwe sensaties te geven."