Ubisoft heeft vandaag aan de mensen van Computer and Videogames bekend gemaakt dat de langverwachte First Person Shooter Far Cry enkel op DVD zal verschijnen. Far Cry zal hierdoor de eerste grote titel zijn waarbij men deze stap waagt, eerder verschenen al wel 'kleinere' titels als Yager en Metal Gear Solid: Substance, enkel op DVD.

De DVD release van Far Cry komt als een opluchting voor veel gamers die al een DVD speler in hun bezit hebben maar hier nog steeds niet echt van hebben kunnen profiteren. Spellen als XIII en Enter the Matrix verschenen op 4 CD's, iets wat je tijdens de installatie een contract bij een radiostation kon bezorgen. Bij Far Cry woog de demo alleen al ruim 500 MB en we hadden het volledige spel eigenlijk al niet op minder dan 4 CD's verwacht. DVD lijkt dan ook de enige juiste oplossing, want een DVD speler kost tegenwoordig niet veel meer dan wat je voor een spel neerlegt.

De DVD versie geldt trouwens enkel voor Europa. Aan de andere kant van de oceaan lijkt men nog niet klaar te zijn voor dit medium. Bij onze oosterburen werden al meer games enkel op DVD uitgebracht, waaronder Monolith's Tron 2.0. Toen werd de rest van Europa daartoe nog niet rijp bevonden.

UPDATE: Ubisoft heeft in een reactie laten weten dat er ook gewoon een cd versie van Farcry komt.

Met dank aan flex1986 voor het melden van dit nieuws.