Ubisoft wil ook in Japan voet aan de grond krijgen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Mensen zeggen regelmatig dat Japan vol zit met hardcore gamers, en het is belangrijk om te weten wat deze zoeken. Onze mi ie is om grote hit-spellen van eenzelfde niveau  als Final Fantasy en Dragon Quest te maken", vertelt Corre. "We zouden graag zien dat alle Japanners ons aanmoedigen. Mi chien dat onze moeite ooit zal resulteren in een grote hit als een Dragon Quest."

Hoog gegrepen

Tijdens het interview geeft Corre wel toe dat dit gestelde doel mi chien wat hoog gegrepen zou liggen, aangezien het bedrijf nog nooit een RPG heeft gemaakt, een genre dat erg populair is in Japan. Corre: "We hebben shooters, strategie-, sport-, actie- en avonturenspellen gemaakt, maar tot nu toe nog geen één RPG. Toch staan we open voor alle mogelijkheden. Als we een goed team van RPG-geörienteerde ontwikkelaars kunnen samenstellen zou ik er graag één uitgeven. Als we de kans krijgen om samen te werken met Japanse ontwikkelaars, dan ben ik er van overtuigd dat we een spel kunnen maken dat het Japanse publiek aanspreekt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou