Ubisoft wil nut van piraterij terugdringen | Gamer.nl

Ubisoft wil nut van piraterij terugdringen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Hoe kunnen we genoeg waarde creëren zodat de noodzaak van DRM verdwijnt", vraagt Early zich af. Hij geeft aan dat Ubisoft denkt aan een systeem vergelijkbaar met dat van een ma ively multiplayer online game. "De vraag is of we met een doorlopende ontwikkeling van content en met betrokkenheid tonen aan de community zo'n MMO-achtige waarde kunnen creëren."

Early zegt dat de game-industrie zich in dat opzicht blijft ontwikkelen, onder andere via het uitbrengen van verschillende spin-off-titels die naast games worden gelanceerd. "Hoe meer je hoort over cloud-gaming, over companion gaming, hoe minder een illegaal gedownloade game in zo’n omgeving zou moeten werken", zo stelt hij. "Zullen sommige mensen dan nog steeds illegaal downloaden? Ja, sommigen zullen dat doen. Zal de persoon die echt die bredere ervaring wil, illegaal downloaden? We hopen van niet", vervolgt Early.

Hij geeft niet aan wat Ubisofts toekomstplannen zijn wat betreft DRM. Volgens Early is er nog geen perfecte oplo ing gevonden op dit gebied. "Er zijn enkele technologische oplo ingen en enkele designtechnische. (...) Sommige uitgevers doen geen DRM en zien het als een kostenpost, anderen gebruiken erg strenge DRM. (...) Ik denk niet dat we al een eenduidig, goed antwoord hebben."

Kritiek op Ubisoft’s DRM-systeem

Bij recente PC-versies van Ubisoft-games, zoals Anno 2070 en Driver: San Fransisco, kwam er veel kritiek vanuit de community op het DRM-systeem dat hiervoor door de uitgever gehanteerd werd. Zo konden spelers die het spel legaal gekocht hadden tijdens serverwi elingen niet spelen, terwijl spelers die het spel illegaal hadden gedownload dit wel konden. Ubisoft besloot uiteindelijk het DRM-systeem van beide games aan te pa en. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou