Het van oorsprong Franse Ubisoft timmert de laatste jaren flink aan de weg. Met name de Splinter Cell reeks en de revival van Prince of Persia, alsmede een aantal andere games als Beyond Good & Evil en Far Cry, hebben het bedrijf goed gedaan. Men kan zich momenteel op drie na grootste uitgever in Europa noemen en verwerft in de Verenigde Staten een zevende positie op de ranglijst.

Dat het Ubisoft zo voor de wind gaat, heeft ook zo zijn voordelen voor de grootte van het bedrijf en het aantal games dat wij nog mogen verwachten van de uitgever. Zo laat Ubisoft Montreal's CEO Martin Tremblay vandaag weten dat de toekomst voor de Montreal divisie er goed uit ziet. Momenteel heeft men in Montreal al meer dan 1,000 werknemers in dienst en voor 2010 denkt Tremblay zelfs dit aantal te verdubbelen: "We've grown by 50 per cent in the last 14 months alone, we already have over 1,000 members in our team, and I expect we"ll double that number by 2010," Mr. Tremblay said. "Montreal was competing with cities in Asia, the US and Western Canada for this investment.

"Government support, especially in the form of reimbursable tax credits from the province for the production of multimedia projects, were important factors," Mr. Tremblay added, "and I must say that the talent and resources here in Montreal were deciding factors in Ubisoft's decision."Meer commentaar op de lange termijn visie van Ubisoft vind je hier.