Ubisoft werkt aan vr-ervaring Notre-Dame on Fire

Ubisoft werkt aan vr-ervaring Notre-Dame on Fire

Ubisoft werkt samen met Pathé aan de virtualreality-ervaring Notre-Dame on Fire.

Dat meldt Variety. De vr-ervaring is logischerwijs gebaseerd op de gebeurtenis uit 2019, toen de Notre-Dame in Parijs in brand stond. Spelers moeten in de huid kruipen van brandweerlieden die de brand moeten bestrijden. Daar heeft men een uur de tijd voor.

Om de kathedraal na te bouwen is technologie uit Assassin's Creed Unity gebruikt, een game die zich afspeelt in Parijs. In de loop van maart moet de vr-ervaring in diverse vr-centra te spelen zijn. Ubisoft laat weten dat de ervaring op 630 locaties verspreid over de wereld beschikbaar komt.

In maart komt overigens ook een gelijknamige documentaire uit van Jean-Jacques Annaud, waarin de brand uitvoerig wordt behandeld. Het is niet voor het eerst dat Ubisoft een vr-product gebaseerd op de Notre-Dame levert; eerder bracht het Notre Dame de Paris: Journey Back in Time uit, waarin spelers de kathedraal kunnen verkennen.

Beelden van de vr-ervaring zijn er nog niet, maar hieronder is een teaser van de documentaire te bekijken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oh, vet (jammer dat het natuurlijk echt gebeurd is), hopelijk komt die wel uit op de PC, want Ubisoft heeft ook een zwik VR-games/experiences die exclusief zijn voor VR-arcades.

0

Aanbevolen voor jou