Ubisoft werkt aan pc-platformer Grow Home | Gamer.nl

Ubisoft werkt aan pc-platformer Grow Home | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De platformer is in ontwikkeling bij Britse studio Ubisoft Reflections, bekend van de Driver-serie. Grow Home draait om BUD, een robot die op verschillende planeten op zoek is naar plantensoorten die het zuurstofgehalte op zijn thuisplaneet kunnen herstellen. BUD vindt een soort bonestaak die alsmaar blijft groeien en hem naar nieuwe levels voert.

Spelers moeten zelf klimmen door BUD's handen individueel te besturen. Ubisoft schrijft dat de animaties willekeurig gegenereerd worden en inspelen op het object wat BUD beklimt. Het bedrijf laat weten dat letterlijk alles vast te pakken is om te klimmen.

Ubisoft meldt niet of de game ook naar andere platformen komt, momenteel spreekt het bedrijf alleen over een pc-release. Eerdere kleinere Ubisoft-games zoals Valiant Hearts en Child of Light kwamen wel op meerdere platformen uit.

Grow Home


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou