Nieuws
Anno 2070

Ubisoft-werknemers willen Anno 2070-servers online zien te houden

Ubisoft Mainz neemt het heft in eigen hand

Geschreven door Michel Musters op
Ondanks dat Ubisoft de servers van Anno 2070 in september offline haalt, willen ontwikkelaars van het spel proberen de game online te houden.

Ubisoft kondigde onlangs aan dat het de servers van diverse oudere games offline haalt. Onder de games vallen Far Cry 3, Assassin's Creed 2, Ghost Recon Future Soldier, Driver San Francisco en Anno 2070. Vanaf 1 september gaan de servers offline.

Anno 2070-ontwikkelaar Ubisoft Mainz wil het daar echter niet bij laten zitten, zo schrijft het op de Anno-website. "We gaan een gedeelte van onze ontwikkelbronnen gebruiken voor het upgraden van Anno 2070's verouderde online infastrucutuur naar een nieuw systeem, zodat de online features ook na de datum gebruikt kunnen worden." Het team laat echter weten dat het geen garantie kan geven of het in deze missie slaagt. 

“Het sluiten van de online diensten voor sommige oudere games stelt ons in staat onze middelen in te zetten om geweldige ervaringen te leveren aan spelers van nieuwere of populairdere titels”, zo schreef Ubisoft over de sluiting van de servers. Het is gebruikelijk voor uitgevers om de servers van oudere games offline te halen.

Dit artikel delen:

Lees meer

James Gunn en Suda51 werken niet aan Lollipop Chainsaw-remake Input lag Xbox Series-versie Apex Legends opgelost
3

Reacties op: Ubisoft-werknemers willen Anno 2070-servers online zien te houden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Vogeltje

  • 6 juli 2022 10:43
  Je moet gewoon, net zoals vroeger, derde partijen ook de mogelijkheid geven om servers op te zetten. Dan blijft je online game in stand. Dit is de reden dat, als voorbeeld dan, veel oudere shooters nog altijd een community hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 6 juli 2022 23:37
  @Vogeltje "Dan blijft je online game in stand." - ja maar dat willen ze juist niet. Er is geen moeten aan.

  Wat ik opmerkelijk en oprecht positief vind aan dit bericht is dat "Ubisoft" duidelijk niet 1 evil corporation is. De subcomponenten hebben een hart.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Vogeltje

  • 7 juli 2022 07:05
  @gimbal2 Ik geef ze gewoon de meest voor de hand liggende oplossing, tenminste, als je het mij vraagt. Het gaat er niet om of ze het willen. Dat eeuwige gesodemieter dat het zogenaamd allemaal zo moeilijk is en dat ze het daarom maar offline gooien, moet maar eens voorbij zijn. Moeilijk is het namelijk niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.