Ubisoft-werknemers vragen via open brief om fundamentele verandering

Ubisoft-werknemers vragen via open brief om fundamentele verandering

Ongeveer vijfhonderd huidige en voormalige Ubisoft-werknemers hebben een open brief ondertekend waarin wordt gevraagd om "fundamentele veranderingen" binnen de uitgever.

Dit naar aanleiding van recente ontwikkelingen binnen uitgever Activision Blizzard en aantijgingen die vorig jaar naar buiten kwamen over soortgelijke praktijken binnen Ubisoft. Binnen beide bedrijven zou er een giftige werkcultuur heersen, waarbij vrouwen en minderheden zouden worden benadeeld en seksueel worden geïntimideerd. Ubisoft-CEO Yves Guillemot en Activision-CEO Bobby Kotick hebben publiekelijk hun excuses aangeboden en beloofd aan verandering te werken.

In de open brief van Ubisoft-werknemers - waar men solidariteit met Activision Blizzard-werknemers uit - wordt wederom de werkcultuur binnen Ubisoft bekritiseerd. "Door de frequentie van dit soort berichten is het duidelijk dat er een wijdverspreide en ingebakken cultuur van mishandelend gedrag binnen deze industrie leeft." In de brief wordt verder geëist dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit "afschuwelijk" gedrag "verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties".

In de brief wordt geclaimd dat het management van Ubisoft een jaar lang "niets meer dan aardige woorden, lege beloftes en een onwil om de overtreders te ontslaan" heeft geboden. "We hebben gezien hoe jullie alleen de meest publiekelijk vooraanstaande schuldigen hebben ontslagen. De rest hebben jullie zelf ontslag laten nemen of - erger nog - gepromoveerd, verplaatst van studio naar studio en van team naar team, om ze continue tweede kansen te geven zonder verdere gevolgen. Deze cyclus moet stoppen. Wij, de collectieve werknemers van Ubisoft, eisen inspraak bij het besluit over hoe we verdergaan."

De werknemers stellen voor dat Ubisoft, Activision Blizzard en andere grote uitgevers en ontwikkelaars de handen ineenslaan om een nieuwe standaard voor de industrie neer te zetten als het aankomt op het melden van giftig gedrag op de werkvloer. "Deze samenwerking moet bestaan uit werknemers die niet managementrollen bekleden, alsmede woordvoerders van vakbonden. Dat is essentieel om er voor te zorgen dat degenen die benadeeld worden door dit gedrag, aan het roer staan van de veranderingen."

Ubisoft heeft aan VGC laten weten de brief te hebben gelezen. "We hebben veel respect voor de betrokkenheid van onze teams die zich hard maken voor veranderingen binnen onze industrie. We willen benadrukken dat we deze brief - en de problemen die er in worden aangekaart - erg serieus nemen." 

Het bedrijf laat weten dat men het afgelopen jaar veel contact heeft gehad met werknemers om fundamentele veranderingen te bewerkstelligen. "En er is nog meer werk aan de winkel. We staan achter deze acties en de positieve impact die ze hebben op de cultuur binnen ons bedrijf, en erkennen dat we in contact moeten blijven met onze werknemers om een werkplek te creëren waar men zich gewaardeerd, ondersteund en - belangrijker nog - veilig voelt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Die zijn natuurlijk het knippen en plakken beu

0
test

@Roy36NL Had eerder verwacht dat ze allemaal afzonderlijk een brief zouden sturen en alles van elkaar zouden kopieren

0

Snap het wel. Ze zijn het fixen van bugs zat.

0

Aanbevolen voor jou