Ubisoft meldt dat het een sticker op de verpakking van We Dare plakt, met daarop de tekst: 'Parental Discretion Advised', om ouders erop te attenderen dat We Dare een game voor volwassenen is. Ook de reclamecampagne richt zich uitsluitend op volwassenen. Dat is alles wat Ubisoft kan doen, zegt de uitgever in een verklaring. Uitgevers kunnen geen invloed uitoefenen op de classificatie die PEGI geeft.

PEGI legt in een verklaring uit dat games enkel worden beoordeeld op hun inhoud, de context wordt daarbij niet in acht genomen. De game is geschikt bevonden voor mensen van twaalf jaar of ouder, omdat het "niet al te grof taalgebruik, gering geweld tegen menselijk ogende personages, seksuele toespelingen, expliciete seksuele beschrijvingen of afbeeldingen en seksuele houdingen" bevat.

Commotie

De reden dat de classificatie tot commotie leidt, is dat spelers door de game worden opgedragen om seksueel getinte spelletjes te doen. Zo is in de trailer te zien hoe een mannelijke speler de Wii-afstandsbediening in de broek van een vrouwelijke speler steekt, en er vervolgens zachtjes op slaat. Omdat PEGI alleen naar de inhoud van het spel en niet naar de context kijkt, wordt het feit dat speler wordt opgedragen om seksueel getinte opdrachten uit te voeren, niet in acht genomen.