Ubisoft wacht met uitgeven voltooide Wii U-game | Gamer.nl

Ubisoft wacht met uitgeven voltooide Wii U-game | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"We hebben [naast Just Dance en Watch Dogs] een paar producten waarmee we wachten om die uit te geven. Met een specifieke game willen we wachten tot het apparaat een grotere markt heeft bereikt, voordat we de game uitbrengen", aldus Guillemot. Op de vraag hoeveel Wii U's verkocht moeten worden, wil het hoofd van Ubisoft geen concreet antwoord geven: "We hebben geen getal. We hebben de verkopen nodig om steeds meer 'ma market' te worden en een ma ale marketing- en televisiecampagne te rechtvaardigen."

Guillemot hoopt wel dat dit punt ooit wordt bereikt. "We hebben een game die al zes maanden klaar is. Hij ligt op de plank, wachtend op meer families die de console hebben." In het geval dat de Wii U niet voldoende draagvlak weet op te bouwen, noemt de Ubisoft-ceo de mogelijkheid om games alsnog op een ander platform uit te brengen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou