Ubisoft verwijdert tijdbesparende microtransacties uit Ghost Recon Breakpoint

Ubisoft verwijdert tijdbesparende microtransacties uit Ghost Recon Breakpoint

Ubisoft heeft de microtransacties vanGhost Recon Breakpoint verwijderd. Wanneer spelers tijd wilden besparen konden ze vooruitgang kopen in de vorm van skill points of XP boosters.

Volgens Ubisoft is het nooit de bedoeling geweest om deze microtransacties aan de game toe te voegen, maar toch waren ze er. De tijdbesparende in-game aankopen deed onder andere de Reddit-community flink opschudden en leverde veel controversie op bij Ghost Recon-spelers.

"We zijn ons ervan bewust dat er een aantal tijdbesparende aankopen mogelijk zijn geweest in Ghost Recon Breakpoint. Zo werden er skill point-bundels, XP boosters en onderdelen voor speciale wapens gekocht in onze winkel. Dit was echter nooit onze bedoeling of intentie. Dit was een fout van ons", verklaart Ubisoft. Uit dit bericht lijken we te kunnen concluderen dat Ubisoft geen microtransacties in hun nieuwe game willen hebben.

Ghost Recon Breakpoint

Dit wordt even later echter tegengesproken door de uitgever. "Deze items zijn ontworpen voor spelers die later pas met de game aan de slag gaan. We willen hen de optie bieden om hun vrienden in te halen voor een eerlijke co-op-ervaring", bericht Ubisoft. De ontwikkelaar zegt dus niet letterlijk dat de microtransacties in een latere fase van de game terugkeren, maar laat deze indruk wel stevig achter.

Verder vertelt de ontwikkelaar dat de microtransacties vrijwel geen effect hebben op het PvP-aspect van de game. Ubisoft geeft aan dat dit gedeelte van het spel goed doordacht en gebalanceerd is. Spelers kunnen alles bereiken of ontgrendelen door de game te spelen. Er hoeft volgens hen dus niks gekocht te worden. Bovendien heeft het level van een speler geen invloed op zijn of haar kracht tijdens PvP-gevechten.

Zeer binnenkort lees je onze review van de nieuwste game uit de Tom Clancy's-reeks genaamd Ghost Recon Breakpoint.

Watch on YouTube

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint is nu verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een dom gelul. Nee het was niet de bedoeling maar we drukte per ongeluk een extra keer op de spatiebalk tijdens het code en toen waren ze er. Kom op nou zeg zo overduidelijk bedoeld bericht om een soort van goed te praten ofzo en omdat de nieuwe game om de hoek staat. Kom er gewoon voor uit we willen je geld al je geld maar er zo omheen draaien stelletje hypocriete lafbekken dat t zijn.

0
test

Moet eerlijk zeggen dat het mij nog niet eens was opgevallen dat je dit kon kopen. En al zat het erin, als je niet niet wil kopen, dan koop je het niet. Snap de ophef nooit zo over deze soort microtransacties. Kan me best voorstellen, als je wat minder tijd hebt om te spelen en je wilt wat verder komen, dat je dan gewoon deze optie hebt. Zolang de PvP daarmee niet oneerlijk wordt. Zie ik geen probleem.

0
test

@Teknootje Ja man goed onderbouwde mening. Ben jij weer zo'n type zolang ik er geen last van hebt kan het me niet boeien? Je betaald voor de game al 60//70 euro plus ze gebruiken dezelfde season pass als bij Rainbow6. Die microtransaction is bedoeld om meer geld in hun pockets te kunnen steken en nee dan hebben we het niet over de medewerkers maar over de topmensen in het bedrijf. Het spel word zo expres eromheen gebouwd, alsof elke pannenkoek op aarde 24/7 de tijd heeft om het spel te spelen.

0
test

@armilo-theus er is maar 1 reden waarom ze dit doen en dat is omdat mensen het ervoor uit willen geven. Je kiest er toch zelf voor om wel of geen gebruik te maken van deze manier van spelen? Wie ben jij dan om dan te zeggen dat iemand 'weer zo'n type' is? Je doet nu net alsof de game zonder het gebruik hiervan vol zit met grindmateriaal, maar dat is compleet niet waar. Het spel heeft namelijk nog minder grind dan Wildlands en daar was de grind al ver te zoeken. Als je geen tijd hebt om het spel te spelen, dan laat je 'm toch links liggen?

0

Aanbevolen voor jou