Ubisoft verwijdert controversiële stemactrice uit Watch Dogs Legion

Ubisoft verwijdert controversiële stemactrice uit Watch Dogs Legion

Ubisoft gaat een controversiële stemactrice uit Watch Dogs Legion verwijderen.

Het gaat om de Britse journaliste Helen Lewis, die in twee verschillende in-game podcasts van zich laat horen. Ubisoft laat weten "op de hoogte te zijn gesteld" van eerder gemaakte beledigende opmerkingen van de journalist omtrent genderidentiteit.

"Ubisoft noch de game zijn het eens met de standpunten van de journaliste", laat Ubisoft weten in een statement. "De ontwikkelaar heeft met een externe producent gewerkt om profielen voor deze podcasts samen te stellen. Zij waren ten tijde van de boekingen niet op de hoogte van de controversie." Ubisoft laat weten de twee complete podcasts te vervangen.

Lewis schrijft voor The Atlantic en voorheen The Times. Haar aanwezigheid in de game heeft op social media en gameforum ResetEra kritiek opgeleverd. In 2017 liet Lewis in een artikel weten dat "een man niet zomaar kan zeggen dat hij in een vrouw is veranderd." In dit artikel heeft ze kritiek op de Engelse legalisatie van gendertransities.

watch dogs legion

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Helaas kan ik het hele artikel van haar niet lezen, maar de stelling dat een man niet zomaar kan zeggen een vrouw te zijn, lijkt mij geen belediging, maar gewoon een eigen visie op het onderwerp. Zelf geloof ik dat ook, dus dat genderneutraliteit niet bestaat, maar dat betekent niet dat ik respectloos zou zijn naar hen die daar anders over denken en ook in mijn spreken geen rekening zou willen houden met personen die ik ken en die daarmee worstelen. Het is spijtig als het hebben van een eigen, afwijkende mening over dit soort kwesties meteen als beledigend wordt gezien. Daardoor wordt het onmogelijk hierover vrij te spreken en te discussiëren en door van elke afwijkende mening een belediging te maken, wordt zo op nare wijze de vrijheid van meningsuiting omzeild. Terwijl het mij lijkt dat die vrijheid er juist is ter bescherming van afwijkende, veelal niet gewaardeerde meningen.

0

@Robert-Frans nou respectloos weet ik niet maar tegen iemand zeggen dat wat hij/zij voelt niet bestaat of onzin is getuigt nou niet echt van respect . En op basis waarvan heb je dat bepaalt, je hebt er totaal geen idee van hoe zo iemand zich voelt toch? Ik ook niet daarom laat ik die persoon in zijn waarde en heb ik dus ook geen mening over gender neutraliteit en of dat bestaat of niet. Ik geef je wel gelijk op het punt dat Ubisoft niet zo makkelijk iemand met een andere mening zomaar uit je game moet schrappen. Zolang die persoon dat in een open discussie op een respectvolle manier doet is daar niets mis mee lijkt me. Het is natuurlijk nogal hypocriet van Ubisoft aangezien ze daar jarenlang wangedrag hebben toegestaan.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@fonsrutte Ik wilde hier uitgebreider inhoudelijk reageren, maar zag dat de crew behoorlijk streng gaat optreden hier en zit niet op een permaban te wachten. Daarom houd ik het erbij dat ik een andere, meer klassieke visie heb op de geslachten, maar daarmee niet respectloos wil zijn naar hen die dat niet doen en probeer te doen zoals ik wil dat zij bij mij doen. Ik heb dan ook vaker mogen ervaren dat als je eerlijk, begripvol en niet-veroordelend bent en uitgaat van andermans goede wil, je dat vaak ook van de ander terugkrijgt. Ook als je het totaal niet met elkaar eens bent over dit soort dingen. Ubisoft heeft die kans in elk geval met deze dame gemist en dat is zeer spijtig voor zowel die dame als voor Ubisoft. Wat je geeft is immers wat je uiteindelijk ontvangt, ook als gamesdeveloper. Ik denk dat we ons daar beiden wel in kunnen vinden.

0
test

Bij deze zal ik de game nu toch links laten liggen. Ik boycot dit gedrag! Dat een andere mening (die waarschijnlijk de grote meerderheid van de mensen deze deelt) op een fascistische manier verboden wordt, zou niemand moeten accepteren!

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver Je mag natuurlijk wel een mening hebben en hopelijk is deze goed onderbouwd. Het probleem is alleen dat de gesprekken vaak door de extremisten worden ovegenomen vanuit beide kampen. Dat zie je maar weer zoals bijvoorbeeld de man die een filmpje van Geert Wilders poste waarop hij een pistool leegt op een poster van hem omdat hij tegen vrijheid van meningsuiting is. Het gesprek is dus belangrijk. Een ander probleem is dat veel mensen geen idee hebben waar ze het over hebben maar wel hun mening willen pushen ipv een gesprek aan te gaan.

0

Aanbevolen voor jou