Ubisoft verwacht PS5 en volgende Xbox pas over 'minimaal twee jaar' | Gamer.nl

Ubisoft verwacht PS5 en volgende Xbox pas over 'minimaal twee jaar' | Gamer.nl

Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, heeft aan investeerders laten weten dat de volgende generatie consoles van Microsoft en Sony voorlopig nog niet op de markt worden gebracht.

Guillemot zegt dat het bedrijf gelooft dat de nieuwe PlayStation- en Xbox-consoles pas over "minimaal twee jaar" gaan verschijnen. Hij vertelde aan investeerders: "Met Sony die vorig jaar de PlayStation 4 Pro lanceerde en Microsoft die dit jaar de Xbox One X uitbrengt, denken we dat het nog minimaal twee jaar gaat duren voordat iets nieuws gaat komen." Guillemot zegt wel dat dit "onze perceptie is" en geen geheime informatie over de eventuele PS5 en volgende Xbox heeft.

Ook zegt de CEO dat hij een fan is van de sterkere versies van de PlayStation 4 en Xbox One: "We vinden het echt fantastisch dat Sony en Microsoft meer kracht in hun machines stoppen, en gebruikmaken van de evolutie van technologie om onze ontwikkelaars betere games voor onze spelers te laten maken".

Tevens liet Guillemot aan investeerders weten dat hij denkt dat singleplayer-games nog een toekomst hebben, ondanks de vele multiplayer-games als For Honor, Rainbow Six Siege en The Division van de ontwikkelaar. Een voorbeeld hiervan is A a in's Creed Origins, die vooralsnog twee keer zo veel exemplaren als de vorige game uit de serie heeft verkocht in dezelfde periode.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou