Het nieuwe systeem vereist dat gebruikers een account hebben op Ubi.com. Via een internetverbinding wordt voortdurend geverifieerd dat de speler een legitieme versie van de game aan het spelen is. Een voordeel van dit systeem ten opzichte van DRM-systemen als StarForce en SecuRom dat Ubisoft in het verleden gebruikt heeft, is dat consumenten een game kunnen spelen zonder de speldisc in de drive te hebben.

Een andere veelgebruikte DRM-beperking waar PC-gamers vaak kritiek op hebben, is een beperking in het aantal keer dat een game geïnstalleerd kan worden. Met Ubisoft's nieuwe systeem kunnen ze hun aanschaf net zo vaak installeren als ze zelf willen. Bovendien kunnen ze de spellen op meerdere computers tegelijk spelen, omdat ook de savegames online worden opgeslagen. Steam biedt voor een aantal spellen een vergelijkbare service.

The Settlers 7

Ubisoft's nieuwe beveiligingssysteem wordt voor het eerst in gebruik genomen met de Amerikaanse en Britse bèta van The Settlers 7: Paths to a Kingdom. Het zevende deel in de zeer populaire strategische gameserie wordt op 26 maart verwacht. De game komt exclusief naar PC.