Nieuws

Ubisoft verkoopt aandelen aan werknemers

Actie om Vivendi tegen te gaan

Geschreven door Michel Musters op

Kort nadat Vivendi aankondigde dat het 20,1 procent aan Ubisoft-aandelen in het bezit had, is Ubisoft een programma voor werknemers gestart waarbij men zelf met korting aandelen in de uitgever kan kopen.

Het programma heet MMO 2016 en is bedoeld om zoveel mogelijk aandelen in de handen van werknemers te krijgen. Werknemers kunnen aandelen voor 15 procent onder de marktwaarde kopen en blijven minstens vijf jaar in het bezit van werknemers. Ze kunnen dus niet doorverkocht worden aan Vivendi, zodat men deze aandelen niet meer kan kopen en er dus ook geen vijandelijke overname kan plaatsvinden.


Vivendi heeft nu 20,1 procent van Ubisoft's aandelen in het bezit nadat het kort na E3 vorige week meer aandelen heeft gekocht. Vivendi is van plan om nog meer aandelen te kopen en wil ook een stoel in Ubisoft's bestuur. Vivendi geeft echter aan dat het niet van plan is om Ubisoft op te kopen. In plaats daarvan wil het bedrijf een "gezonde samenwerking" met Ubisoft beginnen.

Wanneer een bedrijf 30 procent van de aandelen van een ander bedrijf in bezit heeft, moet dat bedrijf volgens de Franse wet een bod doen, wat vervolgens een half jaar mag blijven liggen.

Bron: Jeux Video

Dit artikel delen:

Lees meer

Pachter: 'NX verkoopt snel tien miljoen stuks dankzij Zelda' Livelock verschijnt in augustus
4

Reacties op: Ubisoft verkoopt aandelen aan werknemers

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Grohe

  • 24 juni 2016 18:40
  Als dit betekent dat werknemers zelf hun tijdschema kunnen bepalen is dat goed nieuws. Beter creatief talent maximaal gebruiken dan jaarlijks slechte games uit te poepen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Archer

  • 24 juni 2016 23:11
  @Grohe
  maar dat betekent het volgens mij nooit. Ubi wordt nog steeds 'gestuurd' door een dagelijks bestuurd. Dat dit bestuur rekenschap af moet leggen aan de shareholders, is normaal Waar ze theoretisch wel de baas zijn.. is dat in praktijk voor de operationele zaken zeker niet het geval (gelukkig niet; zou in mijn geval betekenen dat welke werknemer die aandelen had bij ons kan bepalen wat mijn cybersecurity beleid zou zijn; zal lekker worden)

  Los daarvan.. volgens mij mag het niet in Nederland. Aandelen 'verkopen' aan werknemers tegen gereduceerd tarief (het gaat om dat gereduceerde tarief) is in strijd met de Nederlandse wet. Hetzelfde dat pc privé projecten niet meer mogen. Korting geven op die wijze is verboden

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  timtim96

  • 25 juni 2016 11:24
  @Archer om even juist te zijn: in beginsel betaal je voor aandelen een prijs die door deskundigen is vastgesteld (dus gewoon hoeveel het waard is). In Nederland kan een bedrijf wel in zijn statuten opnemen dat werknemers aandelen met korting kunnen kopen. Er staat nergens een dergelijk verbod opgenomen in de wet, je mag Boek 2 BW erop naslaan. Zowel B.V.'S als N.V.'S zijn vrij om zo'n regeling op te nemen in hun statuten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 25 juni 2016 15:23
  Gaat geweldig daar

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.