Ubisoft heeft vandaag haar financiële resultaten over het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Hoewel de verkoop met 18% is gedaald tot 186 miljoen euro, ziet men de toekomst rooskleurig in. Zo verwacht men komend kwartaal, waarin men potentiële toppers als Brothers in Arms en Splinter Cell 3 hoopt uit te geven, een omzet van zo'n 220 miljoen euro te behalen.

Yves Guillemot, de chief executive van Ubisoft, gaf aan dat men verwacht sneller te kunnen groeien dan de concurrentie. In een viertal jaar tijd heeft Ubisoft haar omzet weten te vertienvoudigen en het behoort nu tot de top 5 grootste uitgevers in een groot aantal landen behalve de VS. Ook heeft men van alle uitgevers de grootste inhouse productie, met maar liefst 1,760 verdeeld over 11 studio's.

Guillemot verwacht wel dat men de beste groei kan behalen door onafhankelijk te blijven. Onlangs nam concurrent Electronic Arts namelijk een aandeel van maar liefst 20% in het bedrijf. Guillemot zegt nog steeds niets vernomen te hebben van EA en weet ook niet of er misschien nog een compleet overnamebod aan zit te komen.

Ubisoft denkt zichzelf voor eventuele overname te kunnen behoeden door samen te werken met een andere uitgever. Ook ziet men een overname van Eidos als een optie, al zijn er nog geen concrete plannen op het moment. Eidos, dat de laatste tijd in financiële moeilijkheden is geraakt, heeft eerder zelf al aangegeven geinteresseerd te zijn in een overname of een fusie.