Key vindt de Vita een "goed systeem" en "prachtige hardware". "Het heeft geweldige features die je nergens anders kunt vinden en we denken dat Assassin's Creed het juiste type game is voor het systeem. Het is zeker te vroeg om te stellen dat de Vita geen succes wordt. We geven alle coole nieuwe hardware onze ondersteuning. Assassin's Creed moet er zeker op verschijnen, want we moeten onze beste producten op dat systeem krijgen."

Key zegt ook blij te zijn dat er andere grote games naar de Vita komen, zoals Call of Duty: Black Ops - Declassified. "We zijn blij dat er een andere grote Vita-game van een concurrent komt deze feestdagen, want we denken dat dat meer interesse in de Vita zal genereren."

Assassin's Creed 3: Liberation, de Vita-game, verschijnt op 30 oktober  heeft een vrouwelijke hoofdrolspeler. Aveline is van Frans-Afrikaanse afkomst en haar avontuur speelt zich grotendeels af in New Orleans, in dezelfde tijdperiode als het avontuur van Connor Kenway, de hoofdrolspeler van Assassin's Creed 3.