Ubisoft stopt met het maken van instructieboekjes | Gamer.nl

Ubisoft stopt met het maken van instructieboekjes | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dit vertelde skate- en snowboarder Shaun White in een gesprek over zijn aankomende game. Volgens White zullen de Xbox 360- en PlayStation 3-versies van Shaun White Skateboarding geen papieren boekje meer hebben in de gameverpakking. In plaats daarvan zit er een digitale versie van de handleiding in de game zelf verwerkt.

Deze stap is onderdeel van een nieuw milieubewust programma van Ubisoft. "Ubisoft krijgt vaak erkenning voor het maken van geweldige spellen, maar het is een speciaal voorrecht om industrieleider te zijn wat betreft het redden van bomen", zegt Laurent Detoc, directeur van Ubisoft Amerika. De Wii- en DS-versies van games zullen wel gewoon voorzien blijven worden van papieren handleidingen. 

Gerecycled

De ontwikkelaar en uitgever gaat ook gebruikmaken van EcoTech-verpakkingen voor PC-games. Deze zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De eerste game met deze verpakking is Splinter Cell: Conviction, die volgende week voor PC in de winkels ligt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou