Ubisoft: 'Splinter Cell: Conviction toegankelijker dan vorige delen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Beland hoorde Ubisoft vaak van spelers dat ze voorgaande delen te moeilijk vonden. Velen stopten al met de game na het eerste level. "Mensen speelden onze games niet uit en de verkoop liep terug," aldus Beland, "met de lagere verkoopcijfers van Splinter Cell 4 ten opzichte van de eerste Splinter Cell als bewijs."

Geen oude oma

De bedoeling is dat in Splinter Cell: Conviction het rondsluipen aantrekkelijk is voor de speler. "We willen dat je een jager bent, en niet één of andere oude oma", zegt Beland. In voorgaande delen volgde de dood vaak nadat spelers gezien werden door de vijand. Nu is Sam Fisher krachtiger en kan de speler de schaduw als een dodelijk wapen gebruiken. Hiermee denkt Ubisoft de game toegankelijker gemaakt te hebben. "We benaderen onze serie op een andere manier terwijl we ook blijven vasthouden aan de positieve aspecten."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou