Rob Cooper, de UK managing director van Ubisoft, heeft zijn zorgen uitgesproken over de PSP tegenover GamesIndustry.biz. Hij zegt dat Sony snel een koers moet kiezen voor de handheld, wanneer men niet wil dat uitgevers het platform massaal de rug toekeren. Volgens Cooper zou de handheld niet goed in de markt gezet worden en is het apparaat voor de gemiddelde consument te technisch.

"Ik denk dat het apparaat bijna te technisch is voor de casual gamers die momenteel een DS kopen. Zij willen een paar knoppen en niet veel meer. Het is zo simpel wat Nintendo gedaan heeft. Daar heeft Sony denk ik juist iets te ingewikkeld gedaan, er zijn teveel specificaties en de prijs is ook nog eens te hoog. Ze moeten terug naar de tekentafel en opnieuw beginnen.", stelt Cooper.

Ubisoft heeft voor dit jaar geen games meer in de planning staan voor de PSP. "We zien nog zeker toekomst in het platform, maar we maken er niet te veel games voor totdat we weten wat de richting is. Sony moet beslissen wat ze ermee willen en er duidelijk mee naar voren komen. Ze moeten zeggen: 'Dit is onze strategie, dit is ons proces en zo moeten uitgevers hieraan meedoen.'."

Met dank aan PerfectExceeder voor het melden van dit nieuws.