Ubisoft Singapore wordt door waakhond ondergezocht vanwege giftig gedrag

Ubisoft Singapore wordt door waakhond ondergezocht vanwege giftig gedrag

Een instelling die als waakhond dient binnen Singapore onderzoekt Ubisoft Singapore voor giftig werkgedrag.

Een maand geleden plaatste Kotaku al een reportage waarin te lezen viel dat de ontwikkeling van Skull and Bones al jaren uitliep door het mismanagement van de studio, alsmede dat er sprake was van giftig werkgedrag. Daarbij zouden veel werknemers overspannen raken en zouden zorgen van werknemers niet serieus genomen worden door managers.

The Straits Times meldt dat The Tripartite Alliance for Fair and Progressive Emplyment Practices (Tafep) de situatie nu onderzoekt na meerdere anonieme klachten van werknemers. De klachten zouden gaan over seksuele intimidatie en andere problemen op de werkvloer. Dit gaat nu onderzocht worden, onder andere via interviews met ooggetuigen en de slachtoffers zelf. Wanneer het bedrijf schuldig wordt bevonden, is het mogelijk dat Ubisoft Singapore niet meer mensen uit andere landen naar Singapore mag laten komen om er te werken.

Ubisoft kwam vorig jaar al onder vuur te liggen via reportages waarin melding werd gemaakt van giftig werkgedrag en seksuele intimidatie door meerdere managers binnen het bedrijf en in verschillende studio's van de Franse uitgever. Dit jaar zijn er soortgelijke berichten over Activision Blizzard naar buiten gekomen, waardoor de Amerikaanse staat Californië het bedrijf heeft aangeklaagd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik snap dat je in de game-wereld niet ontkomt aan Engelse termen, maar de tenenkrommende anglicismen die gamer.nl er af en toe ingooit, doen echt pijn aan mijn ogen! Laat dan gewoon 'toxic' staan.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Hoofd Ik heb er in het verleden ook over geklaagd en toen vertelde ze me dat ze dat niet gaan veranderen. Ze hebben hier bewust voor gekozen.

0

Het is tijd om een vaste vriendin te vinden. Veel vrijgezelle dames wachten hier -- shorl.com/byfebysyruku

0

Aanbevolen voor jou