Ubisoft: 'PS5 is alleen backward compatible met PS4-games'

Ubisoft: 'PS5 is alleen backward compatible met PS4-games'

Ubisoft heeft gemeld dat de PlayStation 5 alleen backward compatible met PlayStation 4-games is.

Dat claimde de uitgever op de ondersteuningspagina van Ubisoft's website. "Backward compatibility is beschikbaar voor ondersteunde PlayStation 4-games, maar niet voor PlayStation 3-, PlayStation 2- of PlayStation-games", aldus het bericht. Inmiddels is de tekst weer van de website afgehaald, maar er zijn screenschots van gemaakt.

Hoewel het geen grote verrassing is dat oudere PlayStation-games niet speelbaar zijn op de PlayStation 5, heeft Sony dit vooralsnog niet officieel aangekondigd. Ubisofts bericht is dus opvallend. Waarschijnlijk mocht de uitgever dit nog niet officieel bekendmaken, en is dat de reden dat het inmiddels weer van de website is gehaald.

De PlayStation 5 moet ergens eind dit jaar wereldwijd beschikbaar komen. Een precieze releasedatum of -prijs is nog niet bekend.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Prima toch. De meeste mensen hebben ergens nog wel een PS2 staan. Ik wel in ieder geval. Vraagje: Moeten de games compatible gemaakt worden? Of is het gewoon schijfje erin en hoppa?

0
test

@XtraLinkUK het is vooral uit praktisch oogpunt dat een console de vorige generatie of generaties kan afspelen. Je hebt anders een verzameling consoles onder je tv, een grotere warboel van kabels en controllers en steeds meer problemen om je oude kabels nog aan te kunnen sluiten aan je modernere tv. Voor mij persoonlijk zou het geweldig zijn als ik alle oude PlayStation games op een apparaat zou kunnen spelen, maar dan zou Sony iets voor de gamers moeten doen waar ze zelf niets meer aan hebben.

0
test

@Jumpman Je zou een Raspberry Pi kunnen aanschaffen en daar Retropie op installeren. Dan kun je PS1 en PS2 spellen spelen op 1 apparaat en zelfs oude games op spelen van Nintendo, Sega en zelfs Atari

0
test

@XtraLinkUK Niks prima toch... Ik wil geen 10 apparaten onder mijn tv hebben, waarbij het soms moelijk is om de oudere apparaten uberhaupt aan te sluiten. Zeker voor de PS1 en PS2 zijn er gewoon perfecte emulatoren (die zelfs het beeld aanzienlijk mooier maken), dus IMHO moet de PS5 zeker die gewoon ondersteunen (is ook klantvriendelijker, want die oude consoles kunnen ook kapot gaan en dan is het soms moeilijk om een andere te vinden die nog goed werkt). De PS3 is een iets moeilijker verhaal omdat de PS4 in iedergeval niet krachtig genoeg was om die te kunnen emuleren, de PS5 is weer een ander verhaal.. Zelf heb ik dan liever dat ze gewoon een emulator activeren en aangeven dat er problemen kunnen zijn en dat die per usecase bekeken worden zodra ze gemeldt worden. En ja, het moet dan worden, originele schijf erin en spelen maar, of dat 'spelen maar' dan een nieuwe digitale versie download zoals bij de xbox voor een deel was maakt mij niet uit, zolang ik maar niet opnieuw hoef te betalen voor een game die ik al heb (en nee ik vraag dan ook niet om bv als ik de PS3 versie van uncharted er in prop dat ik dan ineens de digitale PS4 versie van uncharted gratis kan spelen (zou natuurlijk wel heel vet zijn, maar zo ver hoeft het van mij niet te gaan).. Games blijft nog steeds een behoorlijke investering, en ik heb nog een gigantische PS3 collectie liggen (welke ik nog regelmatig speel), en nog enkele PS1 en PS2 games. Ofwel de emulators zijn er, de kracht is er, en de kosten om het toe te voegen/onderhouden is relatief laag, maar het zorgt er wel voor dat je een behoorlijke goodwill kweekt richting je originele klanten. Liefst zou ik zelf nog zien dat er oude crossplatform mogelijk zou zijn mits te emulatoren er zijn, mits natuurlijk het om een CD/DVD based variant gaat, want cartridge is natuurlijk niet mogelijk, alhoewel, met een USB Cartridge reader (die beschikbaar zijn) is het wel mogelijk..

0
test

Ik had eigenlijk niet anders verwacht net als de optie om de PS5 als Linux server te gebruiken.

0

Aanbevolen voor jou