Tijdens de presentatie van de jaarcijfers van de uitgever heeft Ubisoft de omzetten van de eerste helft van het fiscale jaar gepresenteerd en liet een directielid tussen neus en lippen door weten dat het bedrijf "hard aan het werk is" aan het vervolg op Assassin's Creed.

Het is geen verrassing dat Altair voor een tweede maal zijn messen mag gaan slijpen, maar het is voor het eerst dat Ubisoft er zelf wat over heeft gezegd. In de eerste instantie zou er alleen een vervolg komen wanneer er voldoende interesse uit de gamewereld voor zou zijn. Die interesse lijkt er nu te zijn, want het spel zou, volgens geruchten, al aankomende zomer in de schappen liggen.

En niet alleen goed nieuws voor ons, want Ubisoft heeft zelf ook redelijk goed geboerd. Met een fiscale omzet van 334,5 miljoen euro in de eerste helft van het fiscale jaar 2008-2009, maakte het bedrijf een flinke slag. Vergeleken met de eerste helft van vorig jaar stegen de omzetten met 31,5%. Het bedrijf wijdt het succes aan een goede mix tussen casual- en core-games, maar liet ook weten dat Far Cry 2, met een miljoen exemplaren in amper drie weken, een belangrijk aandeel in de omzet had.