Ubisoft plaagt Far Cry 6-spelers via e-mail

Ubisoft plaagt Far Cry 6-spelers via e-mail

Mensen die Far Cry 6 een tijdje niet hebben gespeeld, ontvangen uitdagende e-mails die zogenaamd door de antagonist van de game zijn geschreven.

Het is vrij gebruikelijk dat - wanneer mensen daar hun toestemming voor hebben gegeven - uitgevers als Ubisofts e-mails sturen na de aankoop van een game gebaseerd op het speelgedrag van de consument. Op die manier proberen uitgevers hun klanten er bijvoorbeeld aan te herinneren om een spel weer op te starten als dat een tijdje niet is gebeurd.

Ubisoft pakt dat bij Far Cry 6 op een unieke manier aan. De e-mails worden zogenaamd verstuurd door de antagonist van Far Cry 6, Anton Castillo - gespeeld door Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito. Hij is een dictator van het eiland Yara en spelers moeten daar als Dani Rojas een stokje voor steken.

Wanneer mensen het spel een tijd niet hebben gespeeld, wordt er bijvoorbeeld het volgende gemaild: "Hola, Rojas. Ik wil je bedanken dat je mij vrij spel geeft in Yara. Doe het rustig aan en weet dat Yara in goede handen is." Verderop in de mail wordt de speeltijd van de speler weergegeven. In een andere mail wordt gemeld dat "het vermakelijk was om je te zien falen".

Gamers reageren op internet gemengd op de unieke vorm van marketing die hier toegepast wordt. Een gedeelte van de mensen op het ResetEra-forum is verontwaardigd, maar het grootste gedeelte lijkt het grappig te vinden en claimt dat er vooral kritiek op is omdat Ubisoft de uitgever is die het heeft bedacht.

Far Cry 6 ontving een 7,5 op Gamer.nl: "Far Cry 6 is ondanks alle bombarie simpelweg meer Far Cry. De spelformule is inmiddels stokoud, maar vindt op Yara wel een betere balans. Met meer nadruk op gepaste crafting-elementen en de bekende vrijheid in speelstijlen, valt er genoeg vermaak te halen uit het schietwerk. Op veel fronten is Far Cry 6 de beste Far Cry ooit — de grootste sowieso — maar Ubisoft zet nergens een revolutie in."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Haha, goede grap. Azijnzeikers heb je natuurlijk overal.

0
test

krijg je leuke emails is het nog niet goed

0

Aanbevolen voor jou