Ubisoft opent nieuwe studio in Quebec en gaat duizend nieuwe banen creëren in de regio | Gamer.nl

Ubisoft opent nieuwe studio in Quebec en gaat duizend nieuwe banen creëren in de regio | Gamer.nl

Ubisoft heeft in een href="https://www.youtube.com/watch?v=EgeeepSCHuQ">livestream </a>haar uitbreidingsplannen in de Canadese provincie Quebec aangekondigd.

De uitgever start de uitbreiding in de regio door een nieuwe studio in Saguenay te openen. In de komende vijf jaar moeten hier 125 medewerkers in dienst komen. De studio opent begin 2018 en richt zich op het ontwikkelen van online technologie voor games. Aan het hoofd van de nieuwe vestiging staat Jimmy Boulianne, die recentelijk de groep aanstuurde die verantwoordelijk was voor de online techniek in titels als For Honor en Ghost Recon: Wildlands.

Verder gaat Ubisoft voor 2027 nog een studio openen in Quebec en gaat het Franse bedrijf 780 miljoen dollar investeren om duizend nieuwe banen te creëren gedurende de komende tien jaar. Bestaande studio's worden ook verder uitgebreid. Zo krijgt de studio in Quebec City 200 extra medewerkers en krijgt de studio in Montreal, grotendeels verantwoordelijk voor onder andere A a in's Creed en Watch Dogs, 675 extra banen.

"We zijn trots dat we hebben bijgedragen aan de opkomst van Quebec als epicentrum voor de ontwikkeling van videogames,"zegt Ubisoft CEO Yves Guillemot. Hij geeft aan dat het bedrijf gedurende twintig jaar meer dan 3.600 banen heeft gecreëerd en meer dan 3,5 miljard dollar heeft geïnvesteerd in de Canadese regio.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou