Piraterij is volgens Ubisoft een aanzienlijk kleiner probleem bij games die een dergelijke DRM-beveiliging hebben en is dus een succes. De reactie komt in navolging van de bekendmaking dat PC-gamers die een legale versie van Driver: San Francisco hebben, het spel alleen kunnen spelen wanneer ze met het internet verbonden zijn. Ook From Dust zou mogelijk een soortgelijke maatregel kennen voor de PC. Ubisoft laat echter aan VG247 weten dat van dit laatste geen sprake is. 

De maatregel is omstreden, omdat er bij meerdere Ubisoft-games problemen optraden kort na de release. Assassin's Creed II, Silent Hunter V en Settlers 7 waren voor veel gamers direct na release niet speelbaar, omdat de servers van Ubisoft die de echtheid van de games moeten verifiëren, overbelast raakten.

Minder optimaal

Critici zeggen dat DRM geen effect heeft, omdat er doorgaans binnen enkele dagen een illegale versie van de game opduikt waar de beveiliging uitgehaald is. Een gevolg hiervan is dat mensen die de game legaal kopen een minder optimale ervaring hebben dan de mensen met een illegale versie. Met een illegale versie hoeven gamers immers geen extra software te installeren of constant verbonden te zijn met het internet.