Ubisoft onthult Rainbow Six: Siege | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In Siege zitten spelers in een team van vijf Rainbow Six-leden die strijden tegen een team van vijf terroristen. De teams bespreken afzonderlijk van elkaar tactieken. Er kunnen daarnaast droids gebruikt worden om het gebied te verkennen.

In de pre-alfa demo die Ubisoft toonde, waren de terroristen gesitueerd in een huis in een woonwijk met een gijzelaar. Spelers vielen vanuit een helikopter binnen om de gijzelaar te redden. Spelers vechten het uit in verschillende rondes.

Rainbow Six: Siege is een compleet nieuwe Rainbow Six-game en heeft geen verbintenis met het in 2011 onthulde Rainbow 6: Patriots. Die game zou een dynamisch singleplayerverhaal bieden over de werkelijkheid van het hedendaags terrorisme. De ontwikkeling van Patriots is inmiddels geannuleerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou