Ubisoft: 'NX brengt Nintendo terug in de race' | Gamer.nl

Ubisoft: 'NX brengt Nintendo terug in de race' | Gamer.nl

Ubisoft's CEO Yves Guillemot is enthousiast over Nintendo's aankomende console, de NX. Tegen aandeelhouders deze week meldde hij dat "Nintendo terugkomt in de race met de NX".

De CEO doelt daarmee op het feit dat Nintendo's meest recente console, de Wii U, niet zo goed verkoopt als Microsoft's Xbox One of Sony's PlayStation 4. Het bedrijf heeft daarnaast echter wel een succesvolle handheld, de 3DS.


Guillemot van Ubisoft heeft zich de laatste maanden vaker positief uitgelaten over de NX. Zo meldde de CEO eerder dat het systeem "makkelijk te gebruiken" is en "een nieuwe ervaring" biedt. De NX is vooralsnog niet onthuld. Wel liet Nintendo weten dat de console rond maart 2017 moet verschijnen.

Ubisoft's aandeelhoudermeeting werd gisteren gehouden. Van te voren was men binnen het bedrijf bang dat aandeelhouder Vivendi nog meer aandelen ging kopen, zodat het verplicht was een bod te doen op de onafhankelijke uitgever. Dat moet in Frankrijk namelijk wanneer een bedrijf dertig procent van alle aandelen van een ander bedrijf heeft. Dit gebeurde echter niet. Ook zijn er geen werknemers van Vivendi in de bestuursraad van Ubisoft opgenomen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou