Ubisoft: 'Nintendo NX is totaal anders dan andere consoles' | Gamer.nl

Ubisoft: 'Nintendo NX is totaal anders dan andere consoles' | Gamer.nl

Ubisoft-ceo Yves Guillemot zegt dat de Nintendo NX "ons de kans geeft iets totaal anders te ervaren dan wat vandaag de dag bestaat". Dat zegt hij in een interview met IGN.

"Dat waardeer ik - dat ze [Nintendo] met iets nieuws komen wat afgestemd is op wat we nu willen." Guillemot benadrukt dat de NX een "fantastische machine" is en dat Nintendo "wederom met iets nieuws komt".

Wii U
Verder denkt Ubisofts ceo dat Nintendo geleerd heeft van de tegenvallende Wii U. "Alle uitgevers leren van wat ze doen en komen vervolgens met iets nieuws en beters, wat ook hier het geval is denk ik."

Guillemot zegt ook dat Ubisoft Nintendo's consoles van oudsher al vroeg ondersteund heeft, zowel om financiële als creatieve redenen. "We denken dat het een kans is voor onze ontwikkelaars om meer risico's te nemen."

Hij legt uit dat pc- en console-eigenaars vooral bekende merken als A a in's Creed en Call of Duty kopen. "Als ze een nieuwe machine kopen, willen ze proberen wat er beschikbaar is voor dat apparaat. Dat geeft ons de kans om een draai te geven aan een bestaand IP of om compleet nieuwe ervaringen en IP's te maken."

NX
Nintendo's NX is vooralsnog in nevelen gehuld. Al langere tijd gaan er geruchten en er is verscheidene keren informatie gelekt, al waren deze details niet altijd juist. De console lijkt een kruising te worden tu en een traditionele spelcomputer en een handheld. De NX moet in maart 2017 verschijnen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou